Newey: Οι διπλοί βαθμοί είναι σαν το WWF

Σχετικά άρθρα

Adrian Newey Interview

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν εκφράσει την άποψή τους για την απόφαση των διπλών βαθμών στον τελευταίο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος Formula 1. Εκτός των πρώην οδηγών όπως ο Eddie Irvine και ο Taki Inoue και του Luca di Montezemolo, οι ίδιοι οι θεατές έχουμε εκφράσει την αντιπάθειά μας προς αυτή την πρωτοφανή απόφαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να σκέφτεται και ο αρχισχεδιαστής της Red Bull, Adrian Newey, ο οποίος δήλωσε σε πρόσφατή συνέντευξη του πως λύσεις που αποσκοπούν στην αύξηση του ενδιαφέροντος με τεχνητούς τρόπους, μπορούν να ζημιώσουν το άθλημα:

Είναι προσωπική μου άποψη, αλλά δεν είμαι οπαδός της απόφασης. Για εμένα φαίνεται πολύ τεχνητό, μια τρίτη θέση να αξίζει περισσότερο από μια πρώτη θέση στο Μονακό ή σε οποιονδήποτε άλλο αγώνα. Μου μοιάζει με WWF.

Batista

Ο Newey προφανώς αναφέρεται στο WWE (πρώην WWF) πρωτάθλημα πάλης, κατά το οποίο οι αγώνες είναι εικονικοί και προαποφασισμένοι, αλλά κύριο μέλημά τους είναι να ψυχαγωγούν τους θεατές.

Συνεχίζοντας την συνέντευξή του στο Autosport, ο Βρετανός εξέφρασε την αμφιβολία του για πιθανή αλλαγή του κανονισμού:

Νομίζω πως για φέτος όχι. Αν θα αλλαχτεί τις επόμενες χρονιές ή αν θα παραμείνει, εξαρτάται από τη κοινή γνώμη στο τέλος του πρωταθλήματος. Αν φυσικά τα νούμερα τηλεθέασης είναι υψηλά και ο κόσμος δεν κλείσει τις τηλεοράσεις του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, τότε το πείραμα θα έχει πετύχει και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται.

Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι πρωταγωνιστές της F1 δηλώνουν είτε εναντίον της διπλής βαθμολόγησης είτε αδιάφοροι, με την Mercedes να έχει δηλώσει υπέρ των διπλών βαθμών  και μάλιστα σε περισσότερες από μια πίστες. Φυσικά μετά την κατακραυγή του κόσμου για τον νέο κανόνα, η Γερμανική ομάδα αναθεώρησε στο πρόσφατο, χιουμοριστικό video που κυκλοφόρησε.

[Πηγή: AutoSport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα