Irvine: Οι διπλοί βαθμοί είναι μ@λ@κίες

Σχετικά άρθρα

Eddie Irvine_750_500

Ο πρώην πιλότος των Jordan, Ferrari και Jaguar, είναι σφοδρός πολέμιος των τεχνητών μέσων που υιοθετεί η FIA, κατά καιρούς, για την αύξηση του θεάματος, όπως τα προσπεράσματα με τη χρήση DRS, αλλά και ο πρόσφατος κανονισμός για διπλούς βαθμούς στο τελευταίο grand prix της σεζόν. Ο Ιρλανδός “κριτίκαρε” αυτή την κίνηση, τονίζοντας πως όσοι παίρνουν τις αποφάσεις στη Formula 1, έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα.

Είναι γελοίο, δεν έχω ακούσει τέτοιο αστείο σε όλη μου τη ζωή. Μιλάμε για μ@λ@κίες.

Νομίζω πως η Formula 1 έχει χάσει το δρόμο της. Αυτός ο τελευταίος κανόνας, με τους διπλούς πόντους για τον τελευταίο αγώνα, είναι τρέλα. Αυτό, πραγματικά με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι δεν πρόκειται να παρακολουθήσω άλλο αγώνα, μέχρι ο κανόνας να αποσυρθεί. Είναι ντροπιαστικό, πραγματικά. Θα πρέπει να ντρέπονται.

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτές τις αποφάσεις έχουν χάσει τη μπάλα. Δεν έχουν καμία κατανόηση της πραγματικότητας και οι άνθρωποι που είναι εκεί, έχουν μείνει για πάρα πολύ καιρό. Έχουν κυριολεκτικά ανατινάξει την ιστορία του αθλήματος, αλλάζοντας τους βαθμούς, τις κατατακτήριες και τώρα με τους διπλούς πόντους για τον τελευταίο αγώνα!

Ο Irvine προστίθεται στη μακρά λίστα με εκείνους που δεν συμφώνησαν με τη συγκεκριμένη αλλαγή. Αυτό που εγώ έχω σαν απορία, είναι το πότε επιτέλους θα καταλάβει η FIA πως οι οπαδοί-θεατές-ακόλουθοι-πορτοφόλια (σε τελική ανάλυση) πρέπει να έχουν λόγο, με κάποιο τρόπο, στο μέλλον του σπορ. Λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε, σίγουρα πρέπει να παρθούν αποφάσεις ώστε το σπορ να μην εκλείψει. Είναι όμως το DRS, οι V6 κινητήρες ή οι διπλοί βαθμοί, ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η Formula 1 και αν ναι, θα εξακολουθεί να αποτελεί την κορωνίδα των μηχανοκίνητων αθλημάτων;

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...