Καθυστερεί η απόφαση για είσοδο νέων ομάδων στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

fia-track

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της FIA, η διαδικασία επιλογής δωδέκατης ή ακόμη και δέκατης τρίτης ομάδας για το grid του 2015, έπρεπε να έχει τελειώσει, με την απόφαση να γίνεται γνωστή στις 28 Φεβρουαρίου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και η όλη διαδικασία πήρε παράταση, αφού, μόνο όταν ο Bernie Ecclestone δώσει την έγκρισή του, θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις.

Οι τρεις ενδιαφερόμενοι που παρέδωσαν τους φακέλους τους προς εξέταση, ήταν ο Gene Haas, ο πρώην επικεφαλής της HRT Colin Kolles και ο Zoran Stefanovich, με τους δυο πρώτους να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για είσοδο στο πρωτάθλημα. Όμως το Formula 1 Management, δηλαδή ο Ecclestone, μπορεί να ασκήσει βέτο στην όποια αίτηση και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βρετανού πριν μερικές εβδομάδες, ο Gene Haas δεν θα μπει στη Formula 1. Τις δυσκολίες επιβεβαίωσε και ο Haas σε δηλώσεις του.

Stewart-Haas Racing Press Conference

Μοιάζει απίθανο (να μπούμε στη Formula 1). Ο (Ecclestone), δεν πιστεύει ότι θα πάρουμε την άδεια, οπότε οι πιθανότητες μου μάλλον δεν είναι και τόσο μεγάλες.

(Η FIA) Ήθελε να μάθει τους στόχους μας, πώς θα πληρώσουμε για αυτούς και τι logistics διαθέτουμε για να τους πετύχουμε. Στη συνέχεια, μας είπε την περασμένη Παρασκευή ότι η τελική απόφαση θα παρθεί αργότερα.

Νομίζω ότι λαμβάνουν τις πληροφορίες, τις αξιολογούν, κάνουν τις συστάσεις τους και η διαδικασία συνεχίζεται. Δεν μας δίνουν ακριβή ημερομηνία, αλλά ελπίζω ότι αυτή θα είναι σε μια ή δυο εβδομάδες.

Επίσημη ανακοίνωση από πλευράς FIA δεν υπάρχει, ενώ το να μην υπάρξει προσθήκη στο grid του 2015, μοιάζει το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή.

[Πηγή: SpeedWeek, GMM | Photo Copyrights: Streeter Lecka/Getty Images/NASCAR]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr