Η απίστευτη ιστορία μιας Chevrolet Corvette με λιγότερα από 4.850 χλμ

Σχετικά άρθρα

Chevrolet Corvette Coupe Unrestored with 2996 Miles

Το να βρίσκει κάποιος στις μέρες μας ένα παλιό αυτοκίνητο με ελάχιστα χιλιόμετρα δεν είναι ακριβώς μεγάλη είδηση, αλλά σήμερα θα διαβάσεις κάτι λίγο διαφορετικό. Τον Απρίλιο, στη δημοπρασία του οίκου Mecum στο Χιούστον θα βγει στο σφυρί μια απίστευτη Corvette Stingray C2, της οποίας ο ιδιοκτήτης είχε τρέλα με το να την κρατήσει όσο πιο ανέπαφη μπορούσε.

Το 1966, ο 30-χρονος τότε Don McNamara από το Colorado Springs, γιορτάζοντας την αποχώρηση του από τους Πεζοναύτες, ταξίδεψε το Las Vegas όπου κέρδισε $5.000 σε κάποιο από τα καζίνο της περιοχής. Κάπως έτσι αγόρασε την λευκή με κόκκινες λεπτομέρειες Corvette Stingray που βλέπεις στις φωτογραφίες. Είχε τετρατάχυτο κιβώτιο, bolt-on αλουμινένιες ζάντες, απολήξεις εξατμίσεων στο πλάι και πολλά, πολλά ακόμη.

Ο ίδιος παρέλαβε το αυτοκίνητο στις 20 Μαΐου, κυκλοφορώντας με αυτό στη πόλη του, μαγνητίζοντας κάθε βλέμμα. Μερικούς μήνες όμως μετά, το αυτοκίνητο σταμάτησε να κυκλοφορεί στους δρόμους του Colorado Springs, με τον Don να λέει σε γνωστούς και φίλους, πως το αυτοκίνητο το πούλησε, αλλά ο κόσμος δεν τον πίστευε.

Το 2011, ο Don απεβίωσε, αφήνοντας όλη την περιουσία τους στους γείτονες, οι οποίοι αντίκρισαν με έκπληξη πως η λευκή Corvette Stingray υπήρχε άθικτη στο γκαράζ του Don, με μόλις 3.000 μίλια στο κοντέρ! Για την ακρίβεια ο Αμερικάνος είχε διανύσει μόλις 2.996 μίλια (4.822 χλμ), ενώ σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, μόλις 3 άτομα έχουνε μπει στο εσωτερικό της. Κανείς δεν έχει καθίσει στο κάθισμα του συνοδηγού, με το αυτοκίνητο να συνοδεύεται από όλα τα χαρτιά του.

Ο Don McNamara είναι ο μοναδικός που έχει οδηγήσει τη συγκεκριμένη Corvette Stingray C2, μέσα στην οποία παραμένουν πολλά υπάρχοντα του. Πόσο αναμένεται να πουληθεί; Πολλά φαντάζομαι. Πόσο πολλά; Ας περιμένουμε να δούμε στις 12 του Απρίλη, όταν θα βγει στο σφυρί.

[Πηγή: Mecum]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...