Δύο βαθμούς στο ποινολόγιο των Magnussen, Bianchi και Bottas

Σχετικά άρθρα

Kevin Magnussen on track.

Μία από τις φετινές αλλαγές είναι το ποινολόγιο που καθιέρωσε η FIA, θέλοντας να περιορίσει τα μη-αγωνιστικά περιστατικά μεταξύ των οδηγών. Σύμφωνα με τον κανονισμό, όταν ο οδηγός συμπληρώσει 12 βαθμούς, δε θα μπορεί να πάρει μέρος στο επόμενο Grand Prix.

Μετά από το τέλος του αγώνα, οι αγωνοδίκες επέβαλαν δύο βαθμούς ποινής στους Kevin Magnussen και Jules Bianchi λόγω των επαφών που είχαν με τους Kimi Raikkonen και Pastor Maldonado, αντίστοιχα. Ο οδηγός τής McLaren ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό. Όσο για τον Bianchi, τόνισε ότι δεν ήλεγχε το μονοθέσιό του, λόγω της επαφής που είχε στην πρώτη στροφή με τον Jean-Eric Vergne, με αποτέλεσμα να έχει κλαταρισμένο ελαστικό.

Το Σάββατο, μετά από τις κατατακτήριες, δύο βαθμούς ποινής πήρε και ο Valtteri Bottas, επειδή παρεμπόδισε τον Daniel Ricciardo. Προφανώς, για τη FIA δεν ήταν αρκετές οι 3 θέσεις ποινής στην εκκίνηση του αγώνα.

Τέλος, οι αγωνοδίκες επέπληξαν τη Red Bull, καθώς ένας από τους μηχανικούς δε φορούσε κράνος στο pit stop τού Sebastian Vettel, στον 42ο γύρο.

[Πηγή: FIA]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...