Οι νέες ποινές έχουν κάνει πιο αργά τα pitstop

Σχετικά άρθρα

Ricciardo PitStop

Φαίνεται πως ο φόβος των ομάδων για το νέο ποινολόγιο της FIA, τις έχει αναγκάσει να αυξήσουν των χρόνο των pitstop. Πέρσι το γρηγορότερα πέρασμα από τα pit ήταν αυτό του Mark Webber, ο οποίος έκανε συνολικό χρόνο 20’’. Σύμφωνα όμως με τους φετινούς χρόνους των pitstop, η ταχύτερη ομάδα ήταν η Ferrari, με τον Fernando Alonso να κάνει 24’’ για να ξαναβγεί στην πίστα.

Η διπλή ποινή του Daniel Ricciardo, ο οποίος όχι μόνο τιμωρήθηκε στον αγώνα της Μαλαισίας, αλλά θα ξεκινήσει και 10 θέσεις πιο πίσω στο GP του Μπαχρέιν, μπορεί να φαίνεται υπερβολική ή ακόμα και άδικη, σύμφωνα με τον Helmut Marko:

Νομίζω πως είναι άδικο να τιμωρηθεί διπλά

Η FIA όμως, απάντησε άμεσα στις δηλώσεις του Αυστριακού, λέγοντας πως η νέα ποινή ήταν αποτέλεσμα των αιτημάτων που έκαναν οι ομάδες. Στο πλευρό της FIA φαίνεται πως είναι και ο Ron Meadows της Mercedes, ο οποίος θεωρεί πως είναι καλύτερο να χάνεις χρόνο, αρκεί να είσαι ασφαλής.

Ένα λάθος σε πληγώνει σε δύο αγώνες. Στην δική μας περίπτωση, προτιμάμε να είμαστε ασφαλείς, ακόμα και αν μας κοστίσει ένα δευτερόλεπτο.

[Πηγή: GMM | Photo Copyrights: Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...