Windows in the Car, η αντιπρόταση της Microsoft στο CarPlay της Apple [w/video]

Σχετικά άρθρα

windows-in-the-car-2

Η Microsoft στο περιθωριο του Build 2014, εκτός του ότι ανακοίνωσε πως επιστρέφει το Start Menu στα Windows 8.1, ο τεχνολογικός κολοσσός έκανε μια επίδειξη του Windows in the Car, της δικής της πλατφόρμας, η οποία μεταφέρει τις εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος Windows Phone στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου.

Η αντιπρόταση της Microsoft, στο CarPlay της Apple, έχει αρκετά κοινά σημεία με τη δεύτερη. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία σύνδεσης MirrorLink και δανείζεται στοιχεία από το περιβάλλον χρήσης τόσο των desktop όσο και των mobile λειτουργικών της εταιρείας. Πολλές λειτουργίες έχουν ανατεθεί σε πλήκτρα αφής επί της οθόνης, ώστε οι ενέργειες να εκτελούνται άμεσα και χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να παίρνει τα μάτια του από τον δρόμο. Επιπρόσθετα, έχει δοθεί έμφαση και στη χρήση φωνητικών εντολών, μέσω των οποίων θα μπορούν να εκτελούνται ενέργειες χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση του οδηγού στην οθόνη. Ενδεχομένως τη συγκεκριμένη λειτουργία να εκτελεί μία τροποποιημένη έκδοση του ψηφιακού βοηθού Cortana.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί το πότε το Windows in the Car θα φτάσει σε εμπορικά διαθέσιμα μοντέλα αυτοκινήτων. Το προσωπικό της Microsoft εργάζεται ήδη στις δοκιμές πάνω σε πραγματικά αυτοκίνητα και είναι σε θέση να πραγματοποιήσει επιδείξεις ορισμένων χαρακτηριστικών.

Επίσης δεν έχουν ανακοινωθεί ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες θα κάνουν χρήση της πλατφόρμας αυτής. Ορισμένες εταιρείες, όπως οι Citroen, Honda, Toyota και VW, έχουν ενσωματώσει σε μοντέλα τους την τεχνολογία MirrorLink, που είναι συμβατή και με συστήματα των εταιρειών Alpine και Pioneer.

Windows-in-the-car

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft έχει δώσει τεχνολογικές λύσεις για τη δημιουργία συστημάτων ψυχαγωγίας σε αυτοκίνητα. Οι Ford, Kia, BMW, Nissan και Fiat έχουν χρησιμοποιήσει ειδικές εκδόσεις των Windows για να δημιουργήσουν περιβάλλοντα χρήσης και συστήματα, που έχουν ενσωματωθεί σε διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων.

ΠηγήThe Verge

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...