Lowe: Γελοίες οι συζητήσεις περί αλλαγών στους κανονισμούς

Σχετικά άρθρα

Paddy Lowe 2014

Η Mercedes για ακόμα μια φορά απέρριψε οποιαδήποτε αλλαγή στους κανονισμούς φέτος, παρόλο που ο Bernie Ecclestone πιστεύει πως οι αλλαγές πρέπει να γίνουν άμεσα. Σύμφωνα με τον Paddy Lowe οι αλλαγές που έχουν προταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, δεν είναι ρεαλιστικές.

Η πρώτη πρόταση ήταν να έχουμε 110kg καυσίμου. Κατάλαβε κανείς ότι δεν μπορούμε να χωρέσουμε 110kg σε αυτά τα αυτοκίνητα; Ε, όχι ε;

Μετά υπήρχαν συζητήσεις για μικρότερους αγώνες. Μπορεί να σκεφτεί κανείς πως θα φανεί αυτό στο κοινό; Θα είναι σαν να λέμε “οι αθλητές δεν είναι αρκετά γυμνασμένοι οπότε θα κάνουμε τον μαραθώνιο από 42 χιλιόμετρα, 40.”

Θεωρώ πως όλες αυτές οι γελοίες συζητήσεις περί περιορισμού κατανάλωσης έχουν τελειώσει. Στο Μπαχρέιν τα παιδιά μονομαχούσαν από την αρχή μέχρι το τέλος και υπήρχε ένας απολύτως φυσιολογικός βαθμός οικονομίας στη κατανάλωση.

Παρόλο που σίγουρα βοήθησε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην κατανάλωση των μονοθεσίων, ο Lowe δείχνει την σιγουριά της ομάδας του, θέλοντας ακόμη περισσότερους περιορισμούς.

Η Formula 1 έχει να κάνει με την εξέλιξη της τεχνολογίας, βάζοντας υπερβολικούς στόχους. Τα 100 κιλά καυσίμου και ο περιορισμός (ροής) των 100 κιλών ανά ώρα, είναι δυο πολύ σωστά τοποθετημένοι αριθμοί. Αν αυτό είναι υπερβολικό για τα άλλα μονοθέσια, θα πρέπει να το βάλλουν ως στόχο. Είναι στην φύση της F1 να δουλεύει στα όρια της τεχνολογίας ή ακόμα και πέρα από αυτά.

Η ιδέα του πισωγυρίσματος για την επόμενη χρονιά, για μένα είναι παράλογη. Αν μη τι άλλο σκοπός της Formula 1 θα ήταν να βάλουμε ακόμα πιο δύσκολα όρια. Ίσως του χρόνου θα έπρεπε να έχουμε 95kg ανά αγώνα.

[Πηγή: The Guardian]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...