Δυνατή επιστροφή θέλει η McLaren στην Κίνα

Σχετικά άρθρα

Jenson Button on track.

Πτωτική ήταν η πορεία της McLaren στους πρώτους 3 αγώνες: αν και ξεκίνησε με 33 συνολικά βαθμούς στην Αυστραλία (περισσότερους από τον καθένα), πήρε μόλις 10 στη Μαλαισία, ενώ στο Μπαχρέιν δε βαθμολογήθηκε καθόλου, λόγω διπλής εγκατάλειψης των Jenson Button και Kevin Magnussen, με πρόβλημα στον συμπλέκτη. Έτσι, έπεσε γρήγορα στην τρίτη θέση τής βαθμολογίας και φυσικά θέλει μια δυνατή εμφάνιση στο προσεχές Grand Prix, στη Σαγκάη τής Κίνας.

Πέρα, όμως, από τη διπλή εγκατάλειψη, η MP4-29 δεν ήταν πολύ ανταγωνιστική στο Μπαχρέιν, και οι τεχνικοί στο Woking θα πρέπει να βελτιώσουν το μονοθέσιό τους, ώστε να μπορέσουν οι οδηγοί να μάχονται για τις πρώτες θέσεις. Ο Αγωνιστικός Διευθυντής τής McLaren, Eric Boullier, τονίζει τη σημασία ενός δυνατού Grand Prix, για να μπορέσει να καλυφθεί εν μέρει το βαθμολογικό κενό που υπήρξε στον περασμένο αγώνα.

Δεν είναι ποτέ εύκολο να επιστρέψεις μετά από ένα Grand Prix με δύο εγκαταλείψεις, άρα θα είναι σημαντικό να πάρουμε επιπλέον βαθμούς στην Κίνα. Νομίζω ότι η γενικότερη απόδοση μπορεί να μας ενθαρρύνει: οι ομάδες πίσω από τη Mercedes ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους και η δυναμική μας ήταν φανερή.

Η εξέλιξη της MP4-29 είναι επιθετική: ξέρουμε ότι έχουμε μια καλή βάση, αλλά είναι ένα concept που χρειάζεται ανάπτυξη. Έχουμε μερικές βελτιώσεις που θα έρθουν και το κλειδί για φέτος θα είναι η γρήγορη μετάφραση αυτών των concepts σε χρήσιμα συστατικά. Στη συνέχεια, να κάνεις αυτά τα βήματα να δουλέψουν στην πίστα.

Νομίζω ότι έχουμε καλή συσχέτιση μεταξύ της αεροδυναμικής σήραγγας και της πίστας, και οι σχεδιαστές μας ενθαρρύνονται από αυτά που έχουν φέρει στην πίστα. Θα έχουμε ακόμα ένα μικρό βήμα στην Κίνα, και ελπίζουμε να έχουμε περισσότερα σε κάθε αγώνα. Ο αγώνας στο Μπαχρέιν ήταν ένα θρίλερ και νομίζω ότι μπορεί να είναι συναρπαστικός και στην Κίνα.

Jenson Button in the garage.

Η πίστα τής Σαγκάης δεν έχει τόσο μεγάλες ευθείες όσο το Μπαχρέιν και απαιτεί περισσότερη κάθετη δύναμη από τα μονοθέσια. Η McLaren υστερεί στις γρήγορες στροφές, με τον Button να το υπογραμμίζει αυτό στη Μαλαισία. Ο Πρωταθλητής τού 2009 έχει κερδίσει στην Κίνα, το 2010, όμως ξέρει ότι αυτό είναι σχεδόν απίθανο να γίνει φέτος.

Ύστερα από έναν απογοητευτικό αγώνα στο Μπαχρέιν, οδεύουμε προς την Κίνα με την πεποίθηση ότι πρέπει ν’ αποδείξουμε κάτι: πρέπει να πάρουμε κάποιους καλούς βαθμούς και να κάνουμε έναν αγώνα με τον ρυθμό που δείχνει να έχει το φετινό μονοθέσιο. Αυτό δεν είναι απλό, γιατί το Μπαχρέιν μάς έδειξε ότι τα δύο πρώτα μονοθέσια ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους.

Τα περιθώρια είναι τόσο μικρά και απαιτείται από εμάς να τα κάνουμε όλα σωστά: να έχουμε συγκεντρωμένες δοκιμές, απροβλημάτιστες κατατακτήριες κι έναν καθαρό αγώνα για να προσπαθήσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή τού group που κυνηγά.

Πάντα απολάμβανα τους αγώνες στην Κίνα: κέρδισα εδώ το 2010 και πάντα είχα καλά αποτελέσματα για τη McLaren. Παρόλο που δεν είναι απαραίτητα μια πίστα που ταιριάζει απόλυτα στο πακέτο μας, πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε να δουλέψει πλήρως και να έχουμε ένα δυνατό Σαββατοκύριακο.

[Πηγή: McLaren]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...