Alonso: Αφιερωμένο στον Domenicali το βάθρο

Σχετικά άρθρα

Alonso - Domenicali

Ο Fernando Alonso ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο, στο GP της Σαγκάης. Σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά και με τον Διευθυντή Μηχανολογίας της Scuderia, Pat Fry, το βάθρο αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της θετικής εξέλιξης της F14 T. Ο Ισπανός, θέλοντας να ευχαριστήσει τον πρώην Πρόεδρο της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari, Stefano Domenicali, του αφιέρωσε την τρίτη του θέση:

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα, αυτό το βάθρο είναι μια ώθηση στην αυτοπεποίθηση όλης της ομάδας, δίνοντας έξτρα κίνητρο σε όλους όσους κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, για να μειώσουν τη διαφορά που έχουμε από τους πρώτους. Νομίζω πως αυτό το βάθρο θα πρέπει να αφιερωθεί στον Stefano, καθώς ότι κάνουμε μέχρι τον Ιούλιο θα είναι αποτέλεσμα της δικής του προσπάθειας.

Σίγουρα έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά, γιατί σε σύγκριση με πριν δυο εβδομάδες, έχουμε μειώσει το κενό από τους πρωτοπόρους (στο πρωτάθλημα). Ξέρουμε όμως πολύ καλά, ότι έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας και πρέπει να παραμείνουμε ρεαλιστές.

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα καλό τριήμερο για μένα, καθώς όλα πήγαν καλά από την Παρασκευή, παρόλο που η βροχή έκανε τις κατατακτήριες πιο πολύπλοκες. Ήμουν στο όριο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν νομίζω πως μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Η συγκεκριμένη πίστα είναι μοναδική στο είδος της και τώρα πρέπει να κάνουμε τα μέγιστα πριν τον επόμενο αγώνα, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για οποιαδήποτε πιθανή κατάσταση.

TEST BAHRAIN F1/2014 - T4

Πανομοιότυπες ήταν και οι δηλώσεις του Pat Fry, ο οποίος θεωρεί πως το μονοθέσιο της Ferrari έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς.

Αυτό το τριήμερο κάναμε κάποια πρόοδο και σε γενικές γραμμές η ταχύτητα του μονοθεσίου βελτιώθηκε, τόσο στις στροφές όσο και στις ευθείες. Πρέπει να παραμείνουμε ρεαλιστές για την δυναμικότητά μας και να συνεχίσουμε την δουλειά μας. Η διαφορά που έχουμε από την Mercedes είναι ακόμα μεγάλη και κανείς στην ομάδα μας δεν σκοπεύει να τα παρατήσει.

[Πηγή: Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Μαϊάμι 2024, FP1: Ταχύτερες οι Red Bull, ο Verstappen στην κορυφή

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του τριημέρου, καθώς στο GP του Μαϊάμι θα έχουμε τον δεύτερο συνεχόμενο...