Lauda: Η McLaren χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει στις μπροστά θέσεις

Σχετικά άρθρα

Jenson Button on track.

Παρά το δυνατό ξεκίνημα στον πρώτο αγώνα της σεζόν, όπου βρέθηκε να οδηγεί το πρωτάθλημα κατασκευαστών, η ομάδα της McLaren δεν κατάφερε να μείνει το ίδιο ανταγωνιστική. Σε Μπαχρέιν και Κίνα δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς, με τον Jenson Button να παρουσιάζεται απογοητευμένος από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα.

Δεν νομίζω πως οι αντίπαλοι έφεραν τόσα πολλά (νέα εξαρτήματα) εδώ, οπότε δεν ξέρω τι κάνουμε πραγματικά. Ας ελπίσουμε ότι στο εργοστάσιο θα παραμείνουν θετικοί και θα εξελίξουν το αυτοκίνητο, γιατί αυτή τη στιγμή δεν είναι αρκετά καλό.

Σε παρόμοια ψυχολογική κατάσταση βρέθηκε και ο έτερος πιλότος της ομάδας, Kevin Magnussen. Ο Eric Boullier κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους οδηγούς του μετά το τέλος του αγώνα στην Κίνα, τονίζοντας, πως παρά τα προβλήματα, η McLaren ανακάμπτει από την περσινή καταστροφική σεζόν.

Είναι και οι δύο τους απογοητευμένοι. Αλλά μπορώ να σας υποσχεθώ ότι αν κοιτάξετε τα δεδομένα, μπορείτε να δείτε πως η McLaren επανέρχεται και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Η Βρετανική ομάδα δοκίμασε και συμβατική πίσω ανάρτηση, στο πρόσφατο τεστ του Μπαχρέιν, αφού τα οφέλη από την επαναστατική, σχήματος μανιταριού, δεν έχουν δείξει να είναι μεγάλα. Πλέον, στο πρώτο Ευρωπαϊκό Grand Prix της χρονιάς, όλες οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους το πρώτο μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων, το οποίο θα μας δείξει κατά μεγάλο ποσοστό το που θα κινηθούν από πλευράς δυναμικής, έως και τη διακοπή του καλοκαιριού.

718451081-5223112832014

Από τη δική του οπτική πλευρά, ο Niki Lauda, μή εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes, πιστεύει πως τα προβλήματα της McLaren είναι βαθύτερα και ρόλο σε αυτά παίζει η αλλαγή στην ηγεσία της ομάδας, με τη φυγή Whitmarsh να έχει επηρεάσει το Woking.

Θα πρέπει να πούμε ότι και πέρυσι η McLaren δεν ήταν κορυφαίο αυτοκίνητο. Έτσι, έχουν να ξεπεράσουν αυτή την κακή απόδοση από το προηγούμενο έτος και παράλληλα τη νέα φόρμουλα (εννοεί τους κανονισμούς). Αν έχεις τα νέα συστατικά, μπορεί να είσαι τυχερός (και να πετύχεις).

Αλλά αν δεν τα έχεις και υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή με το (Martin) Whitmarsh να φεύγει και το Ron (Dennis) να επιστρέφει, αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο για να αλλάξουν. Δεν συμβαίνουν εν μία νυκτί.

Ο Αυστριακός, που βλέπει την ομάδα του να έχει ξεφύγει στα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών, φρόντισε να επιβραβεύσει το Lewis Hamilton για την τρίτη σερί νίκη του. Όχι, δεν του έδωσε νέες συμβουλές για το πως θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, αλλά όπως είχε υποσχεθεί πριν την έναρξη του αγώνα, επέστρεψε μαζί με το Βρετανό στην Ευρώπη, πετώντας με το ιδιωτικό του τζετ. Μετά από τη μάχη δηλώσεων Lauda-Montezemolo για οδηγούς ταξί στη Formula 1, μπορώ να δω ένα κάποιο ειρωνικό στοιχείο στην όλη υπόθεση…

[Photo Copyrights: McLaren-Mercedes/Mercedes AMG F1 Team]

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...