Hakkinen: Η συμπεριφορά του Vettel δεν θα του βγει σε καλό

Σχετικά άρθρα

during the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit on April 20, 2014 in Shanghai, China.

Φαίνεται πως υπάρχουν μικρά προβλήματα ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Αυστριακής ομάδας, όσο και αν θέλουν να το κρύψουν οι υπεύθυνοι της Red Bull. Είναι γνωστό πως ο πρωταθλητής είχε τα προβλήματά του με τον Mark Webber, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το “Multi-21”, αλλά ακόμα και με τον Daniel Ricciardo τα πράγματα δεν φαίνονται και τόσο ρόδινα. Λίγο το προβάδισμα που δεν έχει πλέον η Red Bull, λίγο τα προβλήματα στο στήσιμο του μονοθεσίου του Γερμανού και η ένταση και ο εκνευρισμός του Sebastian Vettel άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Μετά τον αγώνα της Κίνας, κατά την διάρκεια του οποίου ζητήθηκε από τον Vettel να κάνει στην άκρη, ο Christian Horner προσπάθησε να αποσιωπήσει την αρχική άρνηση του Γερμανού, στην εντολή της ομάδας του για να αφήσει τον Ricciardo να τον περάσει.

Είναι αγωνιστής, θέλει να μάχεται και θέλει να κερδίζει. Απέδειξε πως είναι ομαδικός παίκτης και έκανε το σωστό.

Στην πρώτη του επικοινωνία με τα pit, ο Vettel αρνήθηκε να κάνει στην άκρη, λέγοντας μάλιστα “κρίμα, κακοτυχία (tough luck)” σαν απάντηση, στην στρατηγική που έκανε τον Ricciardo γρηγορότερο, αλλά μία θέση πίσω του με τα ίδια ελαστικά. Ο ίδιος ο team-mate του δεν είναι ακόμα σίγουρος, για το αν ο πρωταθλητής τον άφησε να περάσει ή όχι, απαντώντας χαρακτηριστικά στην ερώτηση δημοσιογράφου:

Ειλικρινά, δεν ξέρω.

Ο πρωταγωνιστής του συμβάντος δηλώνει πως άφησε τον νέο team-mate του να περάσει, αφού πρώτα συνειδητοποίησε πως δεν θα μπορούσε να τον κρατήσει πίσω του, όπως και να ‘χει.

Όταν μου το ζήτησαν (να κάνω στην άκρη) δεν κατάλαβα τον λόγο, επειδή είχαμε τα ίδια ελαστικά, οπότε ξαναέλεγξα. Όσο προχωρούσε ο αγώνας καταλάβαινα όλο και περισσότερο ότι δεν θα μπορούσα να τον κρατήσω πίσω μου.

Mika Hakkinen

Σύμφωνα με τον Mika Hakkinen, η συμπεριφορά του Γερμανού απέναντι στην ομάδα του δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, εκτός και αν σκέφτεται να φύγει από αυτήν.

Για τον Vettel είναι δυσάρεστη έκπληξη η ήττα από τον Ricciardo, αλλά οι εντολές από την ομάδα πρέπει να ακολουθούνται. Ακόμα και πέρσι έμεινα έκπληκτος από την συμπεριφορά του Vettel και φέτος συνεχίζει. Αυτή η συμπεριφορά αργά η γρήγορα θα του κάνει κακό. Ίσως σκοπεύει να αλλάξει ομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν φέρεται όπως θα έπρεπε.

Πρέπει ένας οδηγός να κάνει στην άκρη για τον team-mate του; Πρέπει ένας παγκόσμιος πρωταθλητής να αφήνει το νέο αίμα, “ψάρακα”, rookie να τον περάσει ή όχι; Τον άφησε να περάσει; Ο Ricciardo δεν ξέρει, εγώ δεν είμαι σίγουρος… εσύ;

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr