Άκυροι οι 2 τελευταίοι γύροι του GP Κίνας

Σχετικά άρθρα

during the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit on April 20, 2014 in Shanghai, China.

Η τρίτη θέση του Fernando Alonso, στο GP της Κίνας, θα μπορούσε να ανήκει στον Daniel Ricciardo, σύμφωνα με τον Αυστραλό. Ο team-mate του Sebastian Vettel, ο οποίος τερμάτισε για ακόμα μία φορά μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, θεωρεί πως αν ο Πασχαλινός αγώνας είχε 2 γύρους ακόμα, η τελευταία θέση του βάθρου θα μπορούσε να του ανήκει.

Στους τελευταίους δύο αγώνες τα κατάφερα καλύτερα από τον Sebastian. Σήμερα όμως (την ημέρα του GP) είμαι λίγο απογοητευμένος, γιατί το βάθρο ήταν κοντά και το χάσαμε για πολύ λίγο. Ίσως με κάνα δυο γύρους ακόμα θα τα κατάφερνα να περάσω τον Alonso. Σίγουρα θα το ξαναπροσπαθήσω στη Βαρκελώνη.

Lewis Hamilton - China GP
Αντιθέτως όμως, με τους δύο παραπάνω γύρους που ήθελε ο Αυστραλός, ο χθεσινός αγώνας τελείωσε με 2 γύρους λιγότερο. Την ώρα που ο Lewis Hamilton ολοκλήρωνε τον 55ο, από τους 56 γύρους, είδε την καρό σημαία να ανεμίζει. Θεωρώντας πως βλέπει πράγματα που δεν υπάρχουν, ρώτησε την ομάδα του για το αν τελείωσε ο αγώνας και πήρε αρνητική απάντηση, οπότε συνέχισε να πιέζει για άλλον ένα γύρο.

Περνώντας από την γραμμή εκκίνησης και περιμένοντας να κάνω άλλον ένα γύρο, κοίταξα ψηλά για μια στιγμή και είδα την σημαία. Άφησα στιγμιαία το γκάζι και είδα ότι δεν υπήρχε κανείς στον τοίχο (ανάμεσα στη πίστα και τα pit), οπότε συνέχισα. Έχασα ένα δευτερόλεπτο και ρωτώντας την ομάδα μου είπαν να συνεχίσω. Ήταν πολύ περίεργο, αλλά ήταν ωραία να κάνω άλλον ένα γύρο.

Από την στιγμή που έγινε λάθος και η καρό σημαία έκανε ένα γύρο νωρίτερα την εμφάνισή της, οι κανόνες δηλώνουν ξεκάθαρα πως ο αγώνας τελειώνει έναν γύρο πριν την λάθος υπόδειξη (43.2). Στην συγκεκριμένη περίπτωση του Κινεζικού GP, οι μόνη αλλαγή στην τελική κατάταξη, του 54ου γύρου, αφορά τον Kamui Kobayashi, ο οποίος ξαναβρέθηκε στην 18η θέση, με το προσπέρασμά του στον Jules Bianchi να είναι σαν να μην έγινε ποτέ.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...