Σημαντική πτώση των κερδών ανακοίνωσε και η Ford για το πρώτο τρίμηνο του 2014

Σχετικά άρθρα

2011-ford-badge-photo

Μετά από την General Motors, η Ford γίνεται η δεύτερη εταιρία από το Detroit που ανακοινώνει σημαντική πτώση στα κέρδη του πρώτου τριμήνου του έτους. Για την ακρίβεια, η Αμερικανική εταιρία, ανακοίνωσε πως τα καθαρά έσοδα της, ανήλθαν στα 989 εκατομμύρια δολάρια, 622 εκατομμύρια ή 39% κάτω, σε σύγκριση με το Q1 του 2013. Η πτώση αυτή, οφείλεται σύμφωνα με την Ford στα αυξημένα έξοδα λόγω εγγυήσεων και στο κόστος ανακλήσεων.

Τα κέρδη (προ φόρων) έφτασαν τα 1.4 δις δολάρια, 765 εκατομμύρια λιγότερα από ότι πέρυσι ενώ η ίδια εικόνα συνεχίζεται σχεδόν σε όλα τα μεγέθη. Το λειτουργικό κέρδος των επιχειρήσεων της εταιρίας στη Β. Αμερική, έπεσε από τα 2.4 σχεδόν δις δολάρια στα 1.5 και η Ford παραδέχθηκε πως ξόδεψε περίπου 900 εκατομμύρια σε έξοδα που δεν είχε προγραμματισμένα. Το μόνο θετικό, είναι ότι το Asia-Pacific τμήμα της, σημείωσε κέρδη ρεκόρ της τάξης των 291 εκατομμυρίων δολαρίων σε αντίθεση με τις ζημιές των 28 εκατομμυρίων πέρυσι. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο μερίδιο αγοράς της Ford στην Κίνα που άγγιξε το 4.5%.

Το Μπλε Οβάλ, προβλέπει κέρδη 7-8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2014 ενώ θα λανσάρει 23 νέα μοντέλα στις αγορές του κόσμου.

ΠηγήFord

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μοναδικές προσφορές στα επαγγελματικά Ford Transit Connect, Transit και E-Transit

Προσφέροντας την πιο πλούσια και ολοκληρωμένη γκάμα LCV οχημάτων που ξεχωρίζουν για τις κορυφαίες μεταφορικές δυνατότητες και τα μοναδικά επίπεδα ευελιξίας τους, η Ford...