178049

Εντατικοποιούνται οι δοκιμές εξέλιξης της επόμενης γενιάς της X1, με την BMW να σημειώνει με μουλάρια της εκατοντάδες χιλιόμετρα δοκιμών στο Nürburgring. Η νέα X1 θα είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο, με νέα εμφάνιση και νέα μηχανικά μέρη. Το συγκεκριμένο που γυρνά αυτές τις ημέρες στη Πράσινη Κόλαση διαθέτει μεγάλη πανοραμική οροφή, μαύρες ζάντες, διπλές απολήξεις εξατμίσεων, πλαϊνά skirts και αεροτομή.

Μηχανικά όμως, η υπόθεση έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.Γνωρίζουμε πως η X1 θα είναι μπροστοκίνητη και πως θα βασίζεται στην UKL πλατφόρμα, την ίδια που χρησιμοποιείται για τα νέα Mini Cooper, 2-Series Active Tourer κ.ά. Φυσικά θα είναι διαθέσιμο και ένα Haldex σύστημα τετρακίνησης. Οι κινητήρες που θα χρησιμοποιηθούν για την κίνηση της X1, θα ανήκουν στη νέα B οικογένεια κινητήρων της BMW. Θα είναι 3-κύλινδροι ή 4-κύλινδροι, με τον ισχυρότερο από τους τελευταίους να αποδίδει περισσότερα από 300 άλογα! Γι’ αυτούς που δεν αναζητούν την μεγαλύτερη δυνατή ισχύ, θα προσφέρεται και μία υβριδική eDrive έκδοση.

Τέλος, να αναφέρουμε πως σε αντίθεση με τα αδέρφια της, η X1 δεν θα κατασκευάζεται στην Αμερική. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στη Λειψία, στο Shenyang της Κίνας αλλά και στις νέες εγκαταστάσεις στη Βραζιλία. Για την αγορά της Κίνας, ακούγεται μάλιστα πως θα είναι διαθέσιμη και μία έκδοση με επιμηκυμένο μεταξόνιο και όνομα X1L.