Ricciardo: Υποχρεούμαστε να υπακούμε στα team orders

Σχετικά άρθρα

Red Bull Racing F1 Launch

Ο Αυστραλός θεωρείται μια από τις εκπλήξεις της φετινής χρονιάς. Στους τέσσερις πρώτους αγώνες, έχει το πάνω χέρι σε δοκιμές και αγώνα, έναντι του τετράκις πρωταθλητή και teammate του, Sebastian Vettel. Μάλιστα, σε δυο από αυτούς, ο Vettel αναγκάστηκε να κάνει στην άκρη για να αφήσει τον ταχύτερο Ricciardo να περάσει, αν και στην Κίνα έδειξε να προσπαθεί να κρατηθεί μπροστά.

Με το momentum να είναι υπέρ του Αυστραλού, ο ίδιος δήλωσε πως οι πιθανές στρατηγικές συζητιούνται πριν από κάθε αγώνα και πως είναι υποχρέωση των οδηγών να σέβονται και να υπακούν τις εντολές της ομάδας, αφού από το pit wall μπορούν να δουν καλύτερα πως εξελίσσονται τα πράγματα.

Φέρνουμε στο προσκήνιο διάφορα σενάρια και τα συζητάμε. Η συζήτηση γίνεται μεταξύ των οδηγών, καθώς και των επικεφαλής και των μηχανικών. Είναι ευθύνη μας να υπακούσουμε (στις εντολές) και εκτός κι αν βρισκόμαστε τελείως εκτός σειράς, στη συνέχεια μπορούμε προφανώς να προσπαθήσουμε και να παλέψουμε και να δώσουμε μετά τους λόγους μας.

Αλλά η ομάδα είναι που κάνει όλους τους υπολογισμούς στο pit wall κατά τη διάρκεια του αγώνα και θα πρέπει να σεβόμαστε αυτά που λένε. Δεν είναι ωραίο να σου λένε να κάνεις στην άκρη. Δεν είναι ωραίο να είσαι το πιο αργό αυτοκίνητο, σίγουρα είναι απογοητευτικό.

Αν όντως ο Vettel έχει προβλήματα με το σασί και το στήσιμο της RB10 και καταφέρει να επανέλθει όπως το 2012, αυτές οι δηλώσεις μπορεί να αποβούν καθοριστικές για τη θέση του Ricciardo μέσα στην ομάδα της Red Bull. Βέβαια, όλα αυτά είναι απλές υποθέσεις τη συγκεκριμένη στιγμή και αυτό που κάνει ο Αυστραλός είναι απόλυτα λογικό, από τη στιγμή που βρίσκεται μπροστά από το Vettel.

F1 Grand Prix of China

Ο Γερμανός παραδέχθηκε πως οι μάχες μεταξύ τους δίνονται στα ίσια και το ίδιο θέλει να συνεχίσει να γίνεται και ο Ricciardo, ακόμη και αν στο τέλος της χρονιάς έχει χάσει τη μάχη από τον teammate του.

Το ξέρουμε κι οι ίδιοι και μάλιστα το είπαμε ο ένας στον άλλο, ότι θέλουμε να αγωνιστούμε σκληρά. Θέλω να τρέξω απέναντι την καλύτερη εκδοχή του Seb και ο ίδιος θέλει να ανταγωνιστεί την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Στο τέλος της ημέρας, πιστεύω ότι και οι δυο θα σεβαστούμε αυτόν που έκανε την καλύτερη δουλειά.

Βαθιά μέσα μας, κανένας δεν θέλει να χάνει. Αν ο Seb κάνει καλύτερη δουλειά φέτος, δεν θα μου άρεσε, αλλά σίγουρα θα τον σεβόμουν γι ‘αυτό και θα του έδινα τα εύσημα.

[Photo Copyrights: Andrew Hone/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...