Νέο σασί ετοιμάζει η Red Bull για το Vettel

Σχετικά άρθρα

Australian F1 Grand Prix - Practice

Το σασί της RB10 του Sebastian Vettel εξετάζει η ομάδα, ως μια από τις αιτίες της μέτριας φετινής απόδοσης του Γερμανού. Η Suzie, όνομα που έδωσε ο πρωταθλητής, θα αλλάξει στους επόμενους αγώνες, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι εκείνη που προκαλεί προβλήματα στην αίσθηση που έχει ο Vettel από το μονοθέσιο. Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, πρόσφατα δήλωσε πως τα θέματα που προέκυψαν οφείλονται στο set-up του μονοθεσίου και η έλλειψη σωστής αίσθησης που έχει ο Vettel, θα μπορούσε κάλλιστα να λυθεί από την αλλαγή σασί.

Διάφορες αναλύσεις, δείχνουν πως ο Γερμανός θέλει συγκεκριμένη απόκριση από το εμπρός μέρος, όμως ο Helmut Marko, ο οποίος αποκάλυψε την αλλαγή σασί, έχει διαφορετική άποψη, δίνοντας την δική του εξήγηση:

Στα κατεβάσματα, ο Sebastian χρειάζεται ένα σταθερό πίσω μέρος για το ιδιαίτερο οδηγικό του στυλ. Με όλα τα νέα συστήματα, δεν το έχει ακόμη αυτό. Το 2012 ήταν το ίδιο και από τη στιγμή που ήταν ευχαριστημένος με το πίσω μέρος, ήταν ασυναγώνιστος.

Ίσως ο Αυστριακός να ξέρει κάτι παραπάνω, αφού παρακολουθεί και βοηθά στην εξέλιξη της καριέρας του Vettel, απ’ όταν ο Γερμανός ήταν μικρό παιδί. Ο Marko συνέχισε τις δηλώσεις του, αναφερόμενος στο που κινείται τώρα η ομάδα και στο πότε θα έχει στη διάθεσή του ο Vettel το νέο σασί.

F1 Testing in Bahrain - Day One

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η φθορά των ελαστικών του Vettel ήταν πολύ υψηλότερη από ό,τι του Ricciardo. Τώρα διερευνούμε κατά πόσον το σασί του (Vettel) έχει κάποιο ελάττωμα. Όταν είναι έτοιμο το νέο, θα το πάρει.

Φέτος όλα είναι τόσο πολύπλοκα, ώστε ακόμη και οι μηχανικοί δεν καταλαβαίνουν τα πάντα. Αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για τον Seb να ρυθμίσει το αυτοκίνητο σύμφωνα με τις ανάγκες του. Αλλά ο Sebastian είναι τελειομανής. Θα πειραματίζεται με αυτό, μέχρι να το κάνει όπως ακριβώς θέλει.

Ο Marko αναφέρεται στο 2012, τότε που η κατάργηση των blown diffusers οδήγησε σε απώλεια κάθετης δύναμης -ιδιαίτερα στο πίσω μέρος- κάτι που περιόρισε το πλεονέκτημα του Vettel, μέχρι τη στιγμή που εκείνος βρήκε το στήσιμο που ήθελε, κερδίζοντας άλλο ένα πρωτάθλημα.

[Photo Copyrights: Clive Mason/Andrew Hone/Getty Images/Red Bull Racing]

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr