Perez: Το καλύτερο μονοθέσιο ανήκει στη Red Bull

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Spanish Grand Prix - Preparation Day - Barcelona, Spain

Αν σε ρωτούσα ποιο είναι το καλύτερο μονοθέσιο αυτή τη στιγμή στο grid, θα μου έλεγες φυσικά η Mercedes W05. Τι σε κάνει να το πιστεύεις αυτό; Σίγουρα θα μου έλεγες ότι έχει πάρει 4 νίκες στους 4 πρώτους αγώνες, μαζί με τα 3 “1-2” (που θα ήταν σίγουρα 4 αν ο Hamilton δεν εγκατέλειπε στη Μελβούρνη), οι 4 pole positions, οι 4 ταχύτεροι γύρο, τα 22.9 δευτερόλεπτα μέσης διαφοράς από τους αντιπάλους της σ’ αυτούς τους 4 αγώνες και φυσικά οι 97 βαθμοί τής βαθμολογικής διαφοράς από τη δεύτερη Red Bull. Όχι, δεν απέκτησα την ικανότητα να διαβάζω την ανθρώπινη σκέψη, απλά γράφω τα γεγονότα!

Φαίνεται, όμως, πως κάποιος διαφωνεί: όχι, δεν είναι κάποιος από εμάς, αλλά ο Sergio Perez! Ναι, ο οδηγός τής Force India αναγνωρίζει ότι η W05 είναι ένα εξαιρετικό μονοθέσιο, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, η Red Bull RB10 είναι καλύτερη.

Έχουμε δει και στο παρελθόν ότι η σεζόν είναι τόσο μεγάλη, και οι 4 αγώνες δεν είναι τίποτα. Η Mercedes είναι πολύ μπροστά και πιστεύω ότι έχουν μία μεγάλη διαφορά από τους άλλους, αλλά νομίζω ότι η Ferrari και η Red Bull θα κλείσουν σύντομα τη διαφορά.

Θεωρώ ότι η Red Bull έχει το καλύτερο μονοθέσιο, κατά τη γνώμη μου. Η Mercedes θα είναι πολύ δυνατή όλη τη σεζόν και η ομάδα που πρέπει να κερδίσουν, αλλά μπορεί να υπάρχουν μερικές εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της σεζόν.

F1 Grand Prix of China

Προφανώς, ο Μεξικανός διαφωνεί με τον Felipe Massa, που λέει ότι το γερμανικό μονοθέσιο θα παραμείνει ανίκητο μέχρι τον Νοέμβριο. Ο 24χρονος μάλλον στηρίζει τα λεγόμενά του στο γεγονός πως η RB10 παράγει την περισσότερη κάθετη δύναμη από κάθε άλλο μονοθέσιο (ναι, λίγο περισσότερο απ’ ό,τι η W05), όμως το power unit είναι βασικό μέρος του μονοθεσίου, κι εκεί η Mercedes δεν έχει αντίπαλο για την ώρα.

Φυσικά, διαφωνώ με τον Perez, γιατί πιστεύω ότι η W05 συνολικά είναι καλύτερο και ταχύτερο μονοθέσιο αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Ο πρώην οδηγός τής McLaren μιλά και για τη δική του ομάδα: στο Μπαχρέιν, η Force India πήρε το δεύτερο βάθρο στην ιστορία της (με τον Perez), αλλά αυτό δεν μπορεί ν’ αντικατοπτρίζει τη συνολική απόδοση το μονοθεσίου, διότι η χάραξη του Buddh International Circuit ταίριαζε πολύ στην VJM07. Έτσι, ρεαλιστικός στόχος είναι η Williams, και όχι η McLaren.

Motor Racing - Formula One World Championship - Chinese Grand Prix - Race Day - Shanghai, China

Δεν είμαστε μακριά από τη Williams, αλλά η McLaren για κάποιο λόγο δυσκολεύτηκε πολύ μετά από τον πρώτο αγώνα. Έδειχναν πολύ ανταγωνιστικοί στον πρώτο αγώνα, αλλά για κάποιο λόγο, δεν είναι πια (ο Eric Boullier έχει εξηγήσει τους λόγους). Στο Μπαχρέιν ήταν λίγο πιο ανταγωνιστική, αλλά τώρα δεν είναι. Ξέρουμε ότι είναι καλή ομάδα, αλλά ελπίζουμε ότι δε θα βελτιωθεί.

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull Racing, James Moy Photography/Force India]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...