​H Tesla θα σταματήσει να δίνει μπαταρίες στην Toyota για το RAV4 EV

Σχετικά άρθρα

Toyota RAV4 EV

Όταν το 2011, η Toyota αγόρασε το 2,4% των μετοχών της Tesla, μέρος της συμφωνίας ήταν η δεύτερη να παράσχει μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρες και ηλεκτρονικά μέρη στη πρώτη για το RAV4 EV. Τρία χρόνια μετά, η Tesla λέει πως η συμφωνία αυτή ολοκληρώνεται στα τέλη του 2014.

Όταν ο Elon Musk και η Toyota έδωσαν τα χέρια πριν από τρία χρόνια, η Toyota είχε πει πως θα κατασκεύαζε 2.600 RAV4 EV, με την Tesla να βάζει τα ταμεία της περίπου 100 εκατ. δολάρια. Η Toyota, από τον Απρίλιο του 2012 έως και σήμερα, έχει πουλήσει 1.596 RAV4 EV, με την Tesla να δηλώνει στα οικονομικά αποτελέσματα της του πρώτου τριμήνου, πως από τη συμφωνία αυτή, έχει βάλει στα ταμεία της 15,1 εκατ. δολάρια. Έτσι η Tesla θα βάλει τέλος στη συμφωνία αυτή, με την Toyota να μην έχει ανακοινώσει ακόμη τα σχέδια της για το RAV4 EV, το οποίο βασίζεται στη προηγούμενη γενιά του RAV4.

Κάτι μου λέει, πως περίπου τα 1000 RAV 4 EV που δεν έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, θα καταλήξουν στους αντιπροσώπους της Toyota σε Καλιφόρνια, Sacramento, San Francisco Bay Area, Los Angeles/Orange County και San Diego, εκεί όπου πωλείται το μοντέλο, με μια σημαντική έκπτωση.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...