H SSC ετοιμάζει το νέο της εργοστάσιο, ακολουθεί η Tuatara

Σχετικά άρθρα

SSC Supercar Factory (1)

H Shelby Supercars ετοιμάζει πυρετωδώς την Tuatara με την οποία θέλουν να πάρουν πίσω τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής από την Veyron SS. Σύμφωνα με το Tri-City Herald, το hypercar δεν θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της SSC στη Καλιφόρνια, αλλά στο νέο εργοστάσιο που ετοιμάζει στην Ουάσιγκτον.

Το εργοστάσιο έχει έκταση 2.540 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται στη πόλη West Richland της Ουάσιγκτον. Στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται επίσης μια αντιπροσωπεία αλλά και τα γραφεία της εταιρίας. Σε αυτό η εταιρία θα επενδύσει 40 εκατ. δολάρια, με την εταιρία να ζητα επιχορήγηση από την κυβέρνηση $830.000 (€604.000) έτσι ώστε να αναπτύξει περαιτέρω το εργοστάσιο μέσα στα επόμενα 5 χρόνια προσφέροντας επιπλέον 54 νέες θέσεις εργασίας.

Οι εργασίες κατασκευής του εργοστασίου έχουν ξεκινήσει από τον Μάιο του 2012, και όταν αυτό ολοκληρωθεί να μπορεί να κατασκευάζει 48 αυτοκίνητα κάθε χρόνο. Το εργοστάσιο εκτός από τη γραμμή παραγωγής, όταν ανοίξει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015, θα έχει επίσης ένα κατάστημα και ένα μουσείο, με τα πρώτα αυτοκίνητα να βγαίνουν από αυτό στα τέλη του 2015. H εταιρία πιστεύει πως μέσα στο 2015 θα κατασκευάσει 12 αυτοκίνητα, ενώ τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας, ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί.

ssc-tuatara-4

Η SSC Tuatara θα φορά τον twin-turbo V8 6,9-λίτρων κινητήρα απόδοσης 1.350 ίππων με 1.733 Nm ροπής. Όταν καταναλώνει βενζίνη 91 οκτανίων παράγει 1.350 άλογα, ενώ μπορεί να φτάσει και τα 1.700 άλογα με χρήση αγωνιστικής βενζίνης. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 2,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 444 χλμ/ώρα.

Η εταιρία αναφέρει πως η Tuatara θα είναι “εκπληκτικά υπάκουη” με τον οδηγό της να μπορεί να την χρησιμοποιήσει και ως καθημερινό αυτοκίνητο, παρότι πίσω από το γκάζι θα κρύβεται ένα κτήνος. Ήδη την έχουν παραγγείλει 10 Άραβες με το αυτοκίνητο να κοστίζει 1,3 εκατ. δολάρια. Στο εσωτερικό της υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων ο οποίος χρησιμοποιεί έναν Pico προτζέκτορα, παρόμοιας τεχνολογίας με αυτό των Head-Up Display. Η κεντρική κονσόλα διαθέτει μια μεγάλη οθόνη με το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα να βρίσκεται δίπλα από αυτή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Κατέρριψε το ρεκόρ γύρου το Hennessey Venom F5 Revolution στο Circuit of The Americas

Η Hennessey ξεκίνησε το 2023 με την αποκάλυψη του Venom F5 Revolution Coupe, που σχεδιάστηκε για να κυριαρχήσει στις πίστες του κόσμου. Σήμερα, η αμερικάνικη...

Συμφωνία Stellantis και κινέζικης Leapmotor για παραγωγή αυτοκινήτων στην Πολωνία

Τον περασμένο Οκτώβριο η Stellantis απέκτησε το 20% της κινέζικης Leapmotor για 1,5 δις ευρώ, και ίδρυσε μια κοινή επιχείρηση με έδρα την Ολλανδία...
Autoblog.gr