Vettel: Είμαστε πιο κοντά, αλλά η Mercedes είναι φαβορί

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Monaco - Practice

Ο Sebastian Vettel ισχυρίζεται πως το Grand Prix που διεξάγεται στους δρόμους τού Μονακό θ’ αποτελέσει την καλύτερη ευκαιρία μέχρι στιγμής για να μπορέσει η ομάδα του να κερδίσει τη Mercedes, η οποία έχει δείξει πραγματικά απλησίαστη στους προηγούμενους 5 αγώνες. Πάντα, περιμένουμε την ολοκλήρωση των FP1 και FP2 για να μπορέσουμε να δούμε -όχι με απόλυτη σαφήνεια- τη σειρά ανταγωνιστικότητα των μονοθεσίων, όμως αυτό είναι κάτι που δε συνέβη σήμερα.

Στο FP1, οι ομάδες κάνουν τα πρώτα τους χιλιόμετρα στην πίστα και σπανίως μας δίνει καθαρή εικόνα, έτσι περιμένουμε για FP2. Στο Μονακό, όμως, μόλις 10 λεπτά ουσιαστικής δράσης είχαμε στην πίστα, διότι, λόγω του νερού που υπήρχε, οι οδηγοί είχαν επιλέξει τα ενδιάμεσα ελαστικά για το μεγαλύτερο μέρος.

Οπότε, ό,τι μπορούμε να “διαβάσουμε” είναι από το FP1: η Mercedes έκανε ξανά το “1-2”, αλλά η Red Bull βρέθηκε πιο κοντά, ωστόσο το να μπορέσει η αυστριακή ομάδα ν’ ανέβει πρώτη σε χρονομετρημένη διαδικασία, είναι άλλη υπόθεση. Ο Vettel υποστηρίζει πως η απόσταση από την κορυφή είναι μικρότερη στο Monte Carlo, μα ξέρει ότι η Mercedes παραμένει φαβορί.

Προφανώς, οι Mercedes είναι τα φαβορί και συνήθως βλέπουμε ν’ αυξάνουν τον ρυθμό τους το Σάββατο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο όπου μπορούμε. Νομίζω ότι είμαστε πιο κοντά σ’ αυτή την πίστα που δεν έχει ευθείες, αλλά θα δούμε.

Δεν κάναμε πολλούς γύρους εδώ, αλλά ένιωσα καλά. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, όμως νομίζω ότι το μονοθέσιο βελτιώθηκε λίγο, τουλάχιστον σε σχέση με το πρωί. Είναι σημαντικό εδώ να νιώσεις άνετα στο μονοθέσιο, διότι έτσι μπορείς να πιέσεις στο όριο. Προφανώς, στο FP2 δεν μπορούσαμε να μάθουμε κάτι για τον αγωνιστικό ρυθμό. Αν έχουμε την ευκαιρία, θα πρέπει να το κάνουμε.

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr