Alonso: Δυστυχώς αυτά τα ελαστικά έχουμε

Σχετικά άρθρα

GP MONACO F1/2014

Η Pirelli δέχτηκε ακόμα μια φορά την κριτική των οδηγών της Formula 1, για τα ελαστικά τα οποία προμηθεύει φέτος στις ομάδες. Μετά τον Sergio Perez και τις πρόσφατες δηλώσεις του Romain Grosjean, ήρθε να προστεθεί και η γνώμη του Fernando Alonso, ο οποίος πιστεύει πως τα ελαστικά της Ιταλικής εταιρίας χάνουν γρήγορα την πρόσφυσή τους, η οποία είναι ήδη αρκετά μειωμένη, λόγω της σκληρότητας της γόμας.

Είναι πολύ σκληρά. Δεν είναι μυστικό. Αυτά έχουμε όμως και είναι τα ίδια για όλους. Δυστυχώς τα 4 τελευταία χρόνια, αυτά τα ελαστικά έχουμε.

Η Pirelli ξεκίνησε δυναμικά το 2011, δηλώνοντας πως θα αναγκάσει τις ομάδες να κάνουν 2 pit stop ανά αγώνα, ότι δεν θα φέρνει ελαστικά κοντινής σκληρότητας και πολλά άλλα. Μετά όμως τα προβλήματα που είχε κατά τη διάρκεια του περσινού Βρετανικού GP, φαίνεται πως αναθεώρησε τη θέση της, ειδικά από τη στιγμή που η FIA δεν άφηνε την Ιταλική εταιρία να κάνει δοκιμές με νέα μονοθέσια. Πήρε οπότε τον ασφαλή δρόμο και έκανε ελαστικά κούτσουρα, με αποτέλεσμα να μπορούν να ολοκληρωθούν αγώνες με ένα μόνο pit stop, κάνοντας ταυτόχρονα και τα μονοθέσια πιο αργά.

Ας ελπίζουμε ότι το 2015, μετά τις υπεραρκετές δοκιμές που θα κάνει η Pirelli φέτος, να δούμε όλα όσα υποσχέθηκε η κατασκευάστρια ελαστικών. Όσον αφορά τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος; Ας αποφασίσει επιτέλους η Pirelli να φέρνει πιο συχνά την πολύ μαλακή γόμα, η οποία είδαμε πως κρατάει άνετα πάνω από μισό αγώνα, στο GP του Μονακό.

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...