Η Jeep θα επαναπρογραμματίσει για δεύτερη φορά το λογισμικό του 9-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου του Cherokee

Σχετικά άρθρα

All-new 2014 Jeep Cherokee Limited and Trailhawk models sport a

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο τεχνικό δελτίο, η Chrysler πληροφορεί ότι οι αντιπρόσωποι πρέπει να εκτελέσουν ένα επαναπρογραμματισμό του λογισμικού σε περισσότερα από 100.000 Jeep Cherokee, που είναι εξοπλισμένα με το νέο 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Τα επηρεαζόμενα οχήματα είναι όσα κατασκευάστηκαν πριν την 5η του Μαΐου του 2014 και που σήμερα βρίσκονται στις αποθήκες των εμπόρων, αλλά μερικά από αυτά έχουν παραδοθεί στους πρώτους πελάτες, με τα πρώτα παράπονα από αυτούς να μη λείπουν. Όπως είναι φυσικό, οι πελάτες δεν θα χρεωθούν τίποτα για την ανανέωση του λογισμικού.

Αυτή η δεύτερη φορά που η Chrysler ζητά να κάνει μικρές αλλαγές στο λογισμικό του κιβωτίου που αναπτύχθηκε από την ZF. Εκτός από τον επαναπρογραμματισμό, οι αντιπρόσωποι έχουν λάβει την εντολή να οδηγήσουν τα Cherokee του 2014 για 100 λεπτά, ώστε να βεβαιωθούν ότι το αυτοκίνητο λειτουργεί απροβλημάτιστα.

chrysler-starts-producing-9-speed-auto-at-tipton-facility-photo-gallery_4

Το Jeep Cherokee, ιδίως όταν κάτω από το καπό βρίσκεται ο Tigershark των 2,4 λίτρων, έχει προβλήματα στο κιβώτιο. Συγκεκριμένα, έχει προβλήματα στην επιλογή της 8ης και της 9ης σχέσης. Το κιβώτιο καθεαυτό δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα μηχανικά καθώς είναι ανθεκτικό και ομαλό στη λειτουργία του.

Δεδομένου ότι οι πωλήσεις του αμερικάνικου SUV ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, σχεδόν οι μισές από τις 30 καταγγελίες των καταναλωτών που κατατέθηκε από εξαγριωμένους πελάτες στην Εθνική Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας Διοίκησης (NHTSA) ότι η μετάδοση εννέα ταχυτήτων δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Ακριβώς όπως και τα περισσότερα άλλα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα κιβώτια ταχυτήτων, το κιβώτιο της Chrysler είναι σε θέση να μάθει τις οδηγικές συνήθειες του οδηγού και να προσαρμοστεί στο οδηγικό του στιλ .

Εκτός από το Cherokee, στη δεύτερη αυτή φορά που χρειάζεται επαναπρογραμματισμό το κιβώτιο, περιλαμβάνεται και το νέο Chrysler 200, με τον CEO του Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στο Μίτσιγκαν ότι:

Υπάρχουν πάντα μικρά ζητήματα με κάθε κιβώτιο που έχω χτίσει ποτέ, και το εννοώ κυριολεκτικά. Θα είναι πολύ καλύτερο σε έξι μήνες από τώρα, πιστέψτε με.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 12.221 Jeep Cherokee

Η Jeep προχωρά στην ανάκληση 12.221 Cherokee στις ΗΠΑ, παραγωγής μεταξύ 21 Φεβρουαρίου 2022 και 6 Ιουνίου 2022, επειδή το ελατήριο στον μηχανισμό του...

Ανάκληση 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300

Η Stellantis ανακαλεί 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300 για πρόβλημα παρόμοιο με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata. Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως...

Ανάκληση για 38.164 Chrysler, Jeep και Ram

Η Stellantis προχωρά στην ανάκληση 38.164 αυτοκινήτων της Chrysler, Jeep και Ram στις ΗΠΑ επειδή ενδέχεται η μονάδα ελέγχου της κολόνας τιμονιού να έχει...