Γερουσιαστές θέλουν να αυξήσουν το πρόστιμο για περιπτώσεις ανακλήσεων στα 300 εκατομμύρια δολάρια

Σχετικά άρθρα

140402-140402-barra-1150_824f837c8e426fbb6561d24269888fd4

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως το μέγιστο πρόστιμο των 35 εκατομμυρίων δολαρίων που μπορεί να επιβληθεί σε έναν κατασκευαστή για μη ενημέρωση των αρμοδίων αρχών για θέματα ασφαλείας, είναι υπερβολικά μικρό. Ανάμεσα σε αυτούς λοιπόν, είναι και μερικοί Δημοκρατικοί Γερουσιαστές των Η.Π.Α. που προσπαθούν να περάσουν έναν νόμο που θα αυξήσει το μέγιστο αυτό όριο, στα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Οι Γερουσιαστές καθώς και όλοι οι επικριτές του υπάρχοντος νόμου, θεωρούν πως τα 35 εκατομμύρια είναι αστείο ποσό για μία αυτοκινητοβιομηχανία και πως ο νέος νόμος που προτείνεται, θα αποτελεί ουσιαστική τιμωρία που θα λειτουργεί αποτρεπτικά. Τα 300 εκατομμύρια εξακολουθούν να είναι ένα μικρό μέρος του τζίρου μίας εταιρίας οπότε δεν τίθεται θέμα δυσκολίας πληρωμής. Να υπενθυμίσω πως αυτό το πρόστιμο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις αγωγές που συνήθως αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές μετά από εξαιρετικά σοβαρά θέματα ασφαλείας και ενδέχεται να τους κοστίσουν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια (όπως το 1.2 δις που θα πληρώσει εν τέλει η Toyota).

Σε σχετικό θέμα, η Mary Barra θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον για να ενημερώσει του νομοθέτες του Κογκρέσου για το γιατί η εταιρία άργησε 10 χρόνια να ανακαλέσει τα αυτοκίνητα με τις προβληματικές μίζες. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το ταξίδι αυτό, συμπίπτει με την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας που γινόταν από τον Anton Valukas αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο γίνεται. Τα ευρύματα της έρευνας θα παρουσιαστούν ξεχωριστά και η Barra έχει δηλώσει πως τότε και μόνο τότε θα μπορεί να είναι πιο “ανοιχτή” σε ερωτήσεις.

Στις σχετικές ειδήσεις με το θέμα, η καναδική κυβέρνηση ζήτησε να διερευνηθεί το κατά πόσο η GM Καναδά καθυστέρησε να ανακοινώσει τις ανακλήσεις. Επίσης το αυτοκίνητο της GM με τις περισσότερες ανακλήσεις για φέτος είναι το Malibu, με την GM να έχει ήδη επιδιορθώσει 47.000 αυτοκίνητα με τις προβληματικές μίζες. Ωστόσο μένουν ακόμη 2,55 εκατ. με την GM να επιβεβαιώνει πως τελικά 47 ατυχήματα έχουν προκληθεί λόγω του θέματος με τις μίζες.

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Η BYD έλαβε 3,4 δισ, ευρώ από τη κινεζική κυβέρνηση για να κυριαρχήσει στα EV

Η BYD έλαβε τουλάχιστον 3,4 δισ. ευρώ με τη μορφή άμεσων κρατικών επιδοτήσεων στο πλαίσιο της πολιτικής του Πεκίνου να κυριαρχήσει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα...