Allison: Δημιουργικότητα και πρωτοτυπία θα μας κάνουν ανταγωνιστικούς

Σχετικά άρθρα

GP MONACO F1/2014

Έπειτα από τις δηλώσεις του Alain Prost, πως οι Ferrari και McLaren πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργούν και να δημιουργήσουν νέο πλάνο συνεχούς εξέλιξης όπως οι Red Bull και Mercedes, ήρθε η αντίδραση από πλευράς Scuderia, με το Marco Mattiaci να φαίνεται έτοιμος για αλλαγές, αλλά να μην αποκαλύπτει δημοσίως ποιες περιοχές θα πρέπει να βελτιωθούν.

Έτσι, την πρώτη γεύση μας τη δίνει ο James Allison, τονίζοντας την ανάγκη που υπάρχει για δημιουργικότητα και πρωτοτυπία στο μονοθέσιο, ούτως ώστε να είναι αυτό ανταγωνιστικό.

Η δημιουργικότητα και η πρωτοτυπία είναι πολύ σημαντικά κομμάτια του να είσαι ανταγωνιστικός. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα το μαγικό. Αν θέλεις δημιουργικότητα στο αυτοκίνητό σου, θα πρέπει να σχεδιάσεις για αυτό και να δώσεις χώρο στους ανθρώπους να εμφανίσουν τη δημιουργικότητά τους.

Αν τους αναγκάσεις να λειτουργούν με την πλάτη στον τοίχο, με συνεχείς προθεσμίες που είναι πολύ, πολύ σφιχτές, τότε δεν υπάρχει χρόνος για να σκεφτούν για το πώς θα μπορούσαν να προσεγγίσουν κάτι με διαφορετικό τρόπο, επειδή έχουν μόνο μία επιλογή και αυτή είναι να σου δώσουν κάτι που ξέρουν ότι θα λειτουργήσει.

GP MONACO F1/2014

Ο Βρετανός επέστρεψε στους κόκκινους φέτος και πιστεύει πως οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί είναι οι καλύτεροι που θα μπορούσαν, έχοντας μεγάλες δυνατότητες, τις οποίες θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να τις αποκαλύψουν.

Υπάρχει πλούτος σε ταλέντο στη Ferrari. Η εμπειρία και η ποιότητα των ανθρώπων σχετικά με την τεχνική πλευρά είναι τόσο καλή όσο και κάθε άλλης ομάδας. Είναι ζήτημα του να τους δώσεις το χώρο και την ενθάρρυνση (που χρειάζεται) για να κάνουν ασυνήθιστα πράγματα και να ξέρουν ότι αν αποτύχουν, υπάρχει ακόμη χρόνος για να τεθεί σε ισχύ ένα εφεδρικό σχέδιο.

Οι αλλαγές έχουν ήδη ξεκινήσει στο Maranello, αφού η αμείλικτη φύση της Formula 1 δεν επιτρέπει καθυστερήσεις και χαλαρότητα, με τον Allison να δηλώνει πως οι βάσεις έχουν μπει και τα αποτελέσματα αυτών θα φανούν στο μέλλον.

Αυτό είναι ένα άθλημα που σε σκοτώνει αν εφησυχάσεις.

Υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό οργανωτικών αλλαγών που έχει γίνει από τότε που ήρθα, θα υπάρξουν περισσότερες καθώς θα αντιλαμβανόμαστε πώς να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα στο μέλλον και θα υπάρξουν περισσότερες μετά από αυτό.

Ελπίζω ότι κάποια από τα πραγματικά βασικά θεμέλια αυτού που προσπαθώ να κάνω, τέθηκαν σε εφαρμογή πριν από μερικούς μήνες και θα φαίνονται όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...