Head: Οι νέοι κινητήρες της Formula 1 είναι πανάκριβοι

Σχετικά άρθρα

Patrick Head

Ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Williams, Patrick Head, πιστεύει πως η σύγχρονη Formula 1 έχει γίνει πολύ ακριβή και βασίζεται πολύ στην υβριδική τεχνολογία. O 67-χρονος Βρετανός θεωρεί πως η F1 θα έπρεπε να είναι περισσότερο εστιασμένη στους οδηγούς και το θέαμα και λιγότερο στην διαφήμιση των νέων υβριδικών τεχνολογιών.

Τα αυτοκίνητα δρόμου κάνουν από μόνα τους πολύ καλή δουλεία, για την ώρα. Δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται και η Formula 1 για να αναδειχτεί η υβριδική τεχνολογία.

Μπορείς να παράγεις 800 ίππους με 2 εκατ. ευρώ, οι ομάδες όμως πληρώνουν τα δεκαπλάσια χρήματα. Είναι πολύ ακριβός τρόπος για να εξοπλίζει κανείς τα μονοθέσια της Formula 1. Σίγουρα είναι θαύματα της μηχανικής, αλλά πιστεύω πως είναι πανάκριβα για τη δουλειά που έχουν να κάνουν.

Αντίστοιχες δηλώσεις με τον Head είχε κάνει και ο Flavio Briatore, ο οποίος θεωρεί πως με την διάλυση της FOTA, ο έλεγχος της μελλοντικής Formula 1 έχει περάσει σε μη ικανά χέρια.

[Photo Copyright: Imago]

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...