Video: Πώς σταματάς το Bloodhound SSC των 1.600 χλμ/ώρα;

Σχετικά άρθρα

194178

Σαν την εφαρμοσμένη επιστήμη που χρησιμοποιείται για να ξεκινήσει, να επιταχύνει, να μείνει στο έδαφος και εν τέλει, να σταματήσει ένα όχημα που κατασκευάστηκε για να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας στο έδαφος, δεν υπάρχει. Το video που θα δεις, αφορά το τελευταίο κομμάτι της υπόθεσης: την επιβράδυνση.

Για να απαντήσω στην ερώτηση που έθεσα στον τίτλο, το Bloodhound SSC, το επιβραδύνεις αρχικά με αερόφρενο. Δεν υπάρχει φρένο στον πλανήτη που να αντέξει φρενάρισμα από τα 1.600+ km/h και οι εμπρός τροχοί του SSC δεν έχουν την απαιτούμενη πρόσφυση. Η επιβράδυνση που παρέχουν τα αερόφρενα, που σημειωτέον ανοίγουν στα 800 μίλια ανά ώρα, αγγίζει τα 3G. Σκέψου να ακινητοποιείσαι από τα 100km/h σε 1 δευτερόλεπτο… για 20 δευτερόλεπτα. Μόνο όταν το Bloodhound κινείται με λιγότερα από 200 μίλια ανά ώρα (320km/h) χρησιμοποιούνται τα συμβατικά φρένα. Δες το video, αξίζει και με το παραπάνω.

ΠηγήYoutube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...