Αυτό θέλει να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου ξεπερνώντας τα 1.600 χλμ/ώρα σε 22 δευτ.

Σχετικά άρθρα

Με το Bloodhound SSC να βρίσκεται προς πώληση, στο προσκήνιο έρχεται το Aussie Invader 5R, με το οποίο ο Αυστραλός Rosco McGlashan θέλει να κάνει νέο ρεκόρ ταχύτητας, πιάνοντας τα 1.000 μίλια/ώρα (1.609,34 χλμ/ώρα).

Το τρέχον ρεκόρ ταχύτητας σημειώθηκε το 1997, όταν το ThrustSSC έπιασε τα 1.228 χλμ/ώρα, με το Aussie Invader 5R, να είναι ένα αυτοκίνητο, ή μάλλον καλύτερα ένας πύραυλος σε τροχούς, μήκους 16 μέτρων, με τον κινητήρα του να παράγει περισσότερα από 200.000 άλογα.

Τα 0-100 χλμ/ώρα το Aussie Invader 5R μπορεί να τα κάνει σε 1,1 δευτερόλεπτα, πιάνοντας τα 1.609,34 χλμ/ώρα σε λιγότερο από μισό λεπτό. Συγκεκριμένα οι προσομειώσεις δείχνουν πως το όχημα μπορεί να πιάσει τα 1.610 χλμ/ώρα σε μόλις 22 δευτερόλεπτα.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι αν ο McGlashan καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στο έδαφος, η Αυστραλία θα έχει στην κατοχή της δύο ρεκόρ, αφού ήδη έχει αυτό της ταχύτητας στο νερό – ο Ken Warby έπιασε μ.ω.τ. της τάξης των 511,12 χλμ/ώρα με το Spirit of Australia το 1978 (έκτοτε όποια προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ έχει γίνει, κατέληξε σε θάνατο).

Ο Rosco McGlashan είναι ήδη ο κάτοχος του ρεκόρ ταχύτητας εδάφους στην Αυστραλία, μιας και το 1994 έπιασε τα 802,6 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...