Vergne: Αν η ομάδα ήθελε να με διώξει θα το έκανε πέρυσι

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Monaco - Previews

Ο Γάλλος πάλεψε πέρυσι με τον Daniel Ricciardo για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Mark Webber στη μεγάλη ομάδα, χάνοντας την ευκαιρία να πάει την καριέρα του στο επόμενο επίπεδο. Από τότε, ο Ricciardo έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Red Bull, κερδίζοντας έως τώρα τον πρωταθλητή Sebastian Vettel, ενώ ο Vergne έχε μαζέψει μόλις 4 βαθμούς για λογαριασμό της Toro Rosso.

Στα εννέα χρόνια παρουσίας της μικρής ομάδας της Red Bull στη Formula 1, κανένας οδηγός δεν έχει παραμείνει στο κόκπιτ της για περισσότερες από τρεις σεζόν. Εκτός από τους δυο που προήχθησαν, οι Tonio Liuzzi, Scott Speed, Sebastien Bourdais, Jaime Alguersuari, ακόμη και ο Sebastien Buemi που παραμένει στην ομάδα ως δοκιμαστής, δεν “επιβίωσε” μετά τον τρίτο χρόνο. Ο JEV βρίσκεται φέτος σε αυτό το όριο, δηλώνοντας χαμογελαστά:

Λοιπόν, αν η κατάσταση είναι όντως έτσι, τότε δεν μπορώ να κάνω κάτι. Θα πάω σπίτι τώρα. Στα σοβαρά, δεν πιστεύω ότι οι καταστάσεις αυτές μπορούν να αναχθούν σε μια απλή αξιολόγηση των στατιστικών στοιχείων.

Στη Red Bull και την Toro Rosso δεν φοβήθηκαν ποτέ να αφήσουν στην άκρη οδηγούς στους οποίους δεν πιστεύουν πια, αλλά αν είχαν χάσει την πίστη τους σε μένα, νομίζω ότι θα με άφηναν να φύγω στο τέλος του περασμένου έτους.

Αν δεν το έκαναν, και είμαι ακόμα εδώ φέτος, είναι επειδή πιστεύουν σε μένα και τις ικανότητές μου.

Αναλυτές υποστηρίζουν πως ο νεοφερμένος Daniil Kvyat έχει επισκιάσει τον έμπειρο teammate του στους πρώτους έξι αγώνες, αφού έχουν μαζέψει τους ίδιους βαθμούς, με το νεαρό Ρώσο να κάνει απευθείας το βήμα από το GP3 στη Formula 1. Την προσωπική μου άποψη την έχω αναλύσει στο πρώτο φετινό Versus!, όπου γίνεται αναφορά στις 4 εγκαταλείψεις από μηχανικές βλάβες και σε έναν κατεστραμμένο αγώνα από λάθος της ομάδας, που περιορίζουν τη συγκομιδή βαθμών του Vergne στους 4, παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις στις κατατακτήριες.

F1 Grand Prix of Monaco - Qualifying

Ο Γάλλος πιλότος γνωρίζει για τα όσα ακούγονται και γράφονται, αλλά δεν συμφωνεί με αυτά. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως νοιώθει την ομάδα σαν το σπίτι του και αυτό βοηθάει στην καλύτερη τεχνική συνεργασία με τους μηχανικούς, που με τη σειρά της εξελίσσει καλύτερα το μονοθέσιο.

Όπως έχω πει, η ενσωμάτωσή μου με το τεχνικό προσωπικό της ομάδας έχει αναπτυχθεί σημαντικά και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι αποδίδει καρπούς, κάτι που η ομάδα λαμβάνει πλήρως υπόψιν.

Όσο για μένα, νιώθω σαν στο σπίτι μου, σαν η ομάδα να είναι η οικογένειά μου, οπότε δεν νομίζω ότι έχουν την πρόθεση να χαλάσουν ένα πακέτο που λειτουργεί.

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά του και οι προθέσεις της Red Bull θα γίνουν περισσότερο εμφανείς με το πέρασμα των μηνών. Σαν οδηγός που υποστηρίζεται από τη συγκεκριμένη φίρμα, έχεις το θετικό της υποστήριξης από μικρή ηλικία και την ευκολότερη -ίσως- είσοδο στη Formula 1.

Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα είναι γνωστό για το πόσο αμείλικτο είναι, ενώ στις υψηλότερες βαθμίδες ο ανταγωνισμός μεγαλώνει και οι δεύτερες ευκαιρίες λιγοστεύουν, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Vergne, αλλά και οι ανερχόμενοι οδηγοί Carlos Sainz Jr, Pierre Gasly, Alex Lynn που περιμένουν τη δική τους ευκαιρία στη Formula 1.

[Photo Copyrights: Mark Thompson/Peter J Fox/Getty Images/Red Bull]

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...