966016003-241151162013

Έπειτα από διαβουλεύσεις πολλών μηνών, ο Bernie Ecclestone και οι διοργανωτές του αγώνα -σε συνεννόηση με την Καναδική κυβέρνηση- έφτασαν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου της πίστας, που θα κρατήσει τη Formula 1 στο Circuit Gilles Villeneuve έως και το 2024.

Μέρος αυτής της συμφωνίας των 123,2 εκατομμυρίων ευρώ, απαιτεί αλλαγές στις εγκαταστάσεις των pit, αλλά και του ιατρικού κέντρου, με τους Καναδούς να παίρνουν ως αντάλλαγμα μεγαλύτερο μερίδιο από τις πωλήσεις των εισιτηρίων, σε μια πίστα που παραδοσιακά γεμίζει τις εξέδρες της.

Ο άνθρωπος που προωθεί τον αγώνα, Francois Dumontier, δήλωσε για τις επερχόμενες αλλαγές:

Μεταξύ 25 και 40 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (16,726,8 εκατ. €) θα επενδυθούν στην αναβάθμιση (των pit), η οποία θα εφαρμοστεί εγκαίρως για τον αγώνα του 2017, καθώς και στη βελτίωση του ιατρικού κέντρου της πίστας.

Πρέπει να παραδώσουμε τα νέα γκαράζ για το Grand Prix του 2017, οπότε θα πρέπει σύντομα να αρχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στα σχέδια και να αρχίσει η εργασία πάνω στα γκαράζ μετά το Grand Prix του 2016.

Είναι μια πρόκληση, διότι βρισκόμαστε σε ένα νησί που περιβάλλεται από νερό, γι ‘αυτό θα πρέπει να είμαστε δημιουργικοί και να χρησιμοποιήσουμε όλη τη φαντασία που έχουμε, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε.

Ο σημερινός αγώνας ξεκινά στις 9 το βράδυ, με το Nico Rosberg να βρίσκεται στην pole position και το Lewis Hamilton δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, έπειτα από οδηγικό λάθος.

[Photo Copyrights: Mercedes AMG F1 Team]