Η Volkswagen επεκτείνει την εμπλοκή της στο WRC μέχρι το 2019

Σχετικά άρθρα

Rally Great Britain (Wales) 2013

Καθώς τα “αδέρφια” της ετοιμάζονται να δώσουν την μητέρα των μαχών στο Le Mans (μαζί με την Toyota φυσικά), η Volkswagen ανακοίνωσε πως ήρθε στο WRC για να μείνει!

Ενώ η Γερμανική εταιρία μπήκε στο WRC με ένα πρόγραμμα 3 ετών που θα έληγε στο τέλος του 2015 και παρότι η τηλεοπτική προβολή του WRC δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί, η Volkswagen ανακοίνωσε πως επεκτείνει το πρόγραμμα της για 4 χρόνια επιπλέον.

Το WRC είναι μία πολύ καλή πλατφόρμα για να δείξει η VW την απόδοση, τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την αξιοπιστία των αυτοκινήτων της στο παγκόσμιο κοινό. Το πρωτάθλημα είναι πιο κοντά από οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα, στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα τελευταία αυτοκίνητα παραγωγής και λαμβάνει χώρα σε πραγματικές συνθήκες που οι πελάτες μας σε ολόκληρο τον κόσμο βιώνουν σε καθημερινή βάση.

Δήλωσε ο Dr Heinz-Jakob Neusser, επικεφαλής εξέλιξης της VW και υπεύθυνος του WRC προγράμματος της. Ωστόσο, δεν γινόταν να μην αναφερθεί στην προβολή του πρωταθλήματος, λέγοντας τα εξής:

Προϋπόθεση για την επιτυχία του πρωταθλήματος, είναι να βρεθεί ένα φορμάτ βελτιστοποιημένο για την τηλεόραση, έτσι ώστε τα rallies να γίνουν πιο ελκυστικά για το ευρύ κοινό. Καλούμε τους promoters να δουλέψουν μαζί με τους κατασκευαστές ώστε να αυξηθεί σημαντικά η κάλυψη του πρωταθλήματος για την τηλεόραση.

Μακάρι η δέσμευση αυτής της Volkswagen να “ανοίξει την όρεξη” και άλλων κατασκευαστών, ώστε να δούμε το WRC να ανθίζει και πάλι, όπως φαίνεται να γίνεται και σε άλλα motorsports όπως η F1 (με την Honda) και το Le Mans (με την Nissan).

ΠηγήVolkswagen

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...

Η Volkswagen teasάρει το ID.3 GTX

Πριν 12 μήνες η Volkswagen παρουσίασε το ανανεωμένο ID.3, με τη γερμανική εταιρία να ετοιμάζεται τώρα για την "hot" έκδοση αυτού. Ο λόγος για...
Autoblog.gr