Τον Νοέμβριο η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποχωρεί ως κατασκευαστής από το WRC, αλλά έχοντας προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του Polo WRC για τους φετινούς κανονισμούς, υπήρξαν συζητήσεις με ιδιωτικές ομάδες ώστε να τρέξουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με την υποστήριξη της Volkwagen Motorsport.

Ωστόσο, πριν το αυτοκίνητο μπορέσει να αγωνιστεί στο WRC, η Volkswagen έπρεπε να βρει έναν τρόπο να ολοκληρώσει τη διαδικασία έγκρισης (ομολογκασιόν) που σταμάτησε πέρυσι, με τον διευθυντής της Volkswagen Motorsport, Sven Smeets, να επιβεβαιώνει ότι αυτές οι προσπάθειες απέτυχαν, λέγοντας:

Μετά από αιτήσεις των πελατών, η Volkswagen Motorsport ζήτησε από την FIA την παραίτηση από την homologation του Volkswagen Polo WRC 2017, με το σκοπό να το νοικιάζει σε ιδιώτες οδηγούς και ομάδες. Πλέον, αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι δυνατό σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς του WRC. Δεχόμαστε πλήρως το αποτέλεσμα, αλλά την ίδια στιγμή το μετανιώνουν για το συμφέρον των πελατών μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την FIA για τις πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις.