Η ομάδα του Κατάρ αναβάλει τα σχέδια της με το Polo WRC για το 2018

Σχετικά άρθρα

Ο Nasser Al-Attiyah είχε ως στόχο με την ομάδα του Κατάρ, το 2017 να λάβει μέρος στο WRC με ένα ιδιωτικό Volkswagen Polo, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου το σχέδιο αναβάλλεται για το 2018. Η Volkswagen είχε εργαστεί εκτενώς πάνω στο νέο Polo WRC πριν πάρει την απόφαση της να μην αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του 2017.

Ο Nasser Al-Attiyah θέλοντας να εκμεταλλευτεί το όπλο της Γερμανικής εταιρίας αποκάλυψε το Δεκέμβριο ότι ετοιμάζει με την ομάδα του Κατάρ, που χρηματοδοτείται από κρατικά κεφάλαια, να αγωνιστεί με το Polo R WRC. Η συμφωνία ωστόσο δεν υλοποιήθηκε και ο Al-Attiyah ανανέωσε το ραντεβού του για το 2018. Σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το θέμα είπε:

Οι συνομιλίες έγιναν σε μια περίοδο που υπήρχαν γιορτές στο Κατάρ και αυτό δε βοήθησε καθόλου. Ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος.

Θα εργαστούμε πάνω στο σχέδιο μας στις αρχές του 2017 ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι το 2018.

Η ομάδα του Κατάρ είχε στα σχέδια της να κρατήσει και τους πρώην οδηγούς της Volkswagen, Sebastien Ogier και Andreas Mikkelsen αλλά ο Al-Attiyah δήλωσε ότι ήταν αδύνατο να κρατήσει τον Ogier ως επιλογή για μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ιδέα της αναβολής ήταν καλοδεχούμενη στο Κατάρ. Δυστυχώς όμως δεν ήμασταν σε θέση να δεσμεύσουμε τον Ogier να περιμένει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

O Ogier θα αγωνιστεί με την ομάδα της M-Sport από την επόμενη χρονιά, ενώ ο Mikkelsen δε μπόρεσε να βρει μια θέση στην μεγάλη κατηγορία και θα αγωνιστεί στο Μόντε Κάρλο με ένα Skoda WRC2.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

WRC: Ο Ogier νικητής στο Rally Κροατίας

Ο Sebastien Ogier άρπαξε την νίκη στο Rally Κροατίας, αφού κατάφερε σήμερα από την τρίτη θέση να ανέβει στην πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση...