Παραμένει η τιμωρία του Perez για το ατύχημα με το Massa

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Canadian Grand Prix - Race Day - Montreal, Canada

Στον τελευταίο γύρο του Καναδικού Grand Prix οι Perez και Massa είχαν επαφή, που τους οδήγησε σε ένα εντυπωσιακό ατύχημα και προφανώς στην εγκατάλειψη. Οι αγωνοδίκες εκεί, έκριναν υπαίτιο το Μεξικανό της Force India, τον οποίο ο Massa χαρακτήρισε επικίνδυνο, και του επέβαλαν ποινή 5 θέσεων για την εκκίνηση του Αυστριακού αγώνα.

Στο διάστημα που μεσολάβησε τόσο ο Perez, όσο και η ομάδα του, δεν σταμάτησαν να δηλώνουν πως τα στοιχεία φανέρωναν απλά ένα αγωνιστικό συμβάν. Ο Perez δεν ήταν σε θέση να παραστεί στην αρχική ακρόαση στον Καναδά ή να επικοινωνήσει με την ομάδα του αμέσως μετά το περιστατικό, αφού βρισκόταν στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, και υπό το φως νέων στοιχείων που παρουσιάστηκαν από την Force India, έγινε δεκτή δευτερεύουσα ακρόαση στην Αυστρία.

Εκεί, ο Perez υποστήριξε ότι είχε δικαίωμανα χρησιμοποιήσει το σύνολο της πίστας για να υπερασπίσει τη θέση του, αλλά ο ισχυρισμός αυτός απορρίφθηκε από τους αγωνοδίκες, δεδομένου ότι η άμυνα έλαβε χώρα στην περιοχή φρεναρίσματος, κατά παράβαση των κανονισμών.

Έτσι, η ποινή παραμένει, με την Force India να μην καταθέτει προσφυγή κατά της απόφασης.

[Photo Copyrights: Force India]

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...