Τα BMW Z4 και Toyota Supra το 2017

Σχετικά άρθρα

2009-bmw-z4-roadster-artists-rendering-photo-253412-s-1280x782

Δεν αποτελεί μυστικό πως η BMW και η Toyota ετοιμάζουν από κοινού σπορ μοντέλα. Σύμφωνα με μια αναφορά του Nikkei, η νέα Z4 και η νέα Supra θα βγούνε στην αγορά στις αρχές του 2017.

Οι φήμες θέλουν τα αυτοκίνητα να φορούν έναν twin-turbo εξακύλινδρο κινητήρα τοποθετημένο μπροστά απόδοσης 400 ίππων, (υπάρχει φήμη και για έναν 2,0-λιτρο turbo κινητήρα της BMW απόδοσης 218 ίππων), με το υβριδικό σύστημα να προέρχεται από το TS040 LMP1 αγωνιστικό της Ιαπωνικής εταιρίας. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα σειριακό μηχανικό κιβώτιο, με το σώμα των δύο αυτοκινήτων, το οποίο θα διαφέρει σχεδιαστικά, να είναι κατασκευασμένο από CFRP. Η κίνηση θα μεταφέρεται στον πίσω άξονα, έχοντας κατανομή βάρους 50:50.

Το υβριδικό σύστημα θα περιλαμβάνει και supercapacitors (υπερσυμπυκνωτή η ηλεκτρικό πυκνωτή διπλής στρώσης, εξ ελληνιστί), εκεί όπου θα αποθηκεύεται η κινητική ενέργεια για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αργότερα για την αύξηση της απόδοσης των αυτοκινήτων. Ο λόγος επιλογής των supercapacitors έγινε γιατί αυτοί είναι ικανοί να απορροφούν γρηγορότερα ενέργεια σε σχέση με τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως είναι ελαφρύτεροι και μικρότεροι σε μέγεθος από τις μπαταρίες. Θα είναι τοποθετημένοι σε ένα σώμα δημιουργίας BMW, με το σύστημα να είναι σχεδιασμένο από την Toyota.

ΠηγήNikkei

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...