Toyota: Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το όνομα “Supra”

Σχετικά άρθρα

Toyota-FT1-Concept-047

Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που υπήρξε κάποιο νέο σχετικά με το πολυαναμενόμενο sports car της Toyota, αλλά ας είναι καλά ο Tetsuya Tada που μιλά. Στις τελευταίες του δηλώσεις, ο επικεφαλής εξέλιξης των sports car της Ιαπωνικής εταιρίας, είπε ότι το επερχόμενο μοντέλο είναι ακόμα “πολύ μυστικό” αλλά αναφέρθηκε στο όνομα του.

Κανείς δεν έχει αποφασίσει ακόμα το όνομα.

Είναι ακριβώς όπως το νέο 86. Το AE86 ήταν τόσο δημοφιλές […] που θέλαμε να το χρησιμοποιήσουμε. Στην τελική, είναι το ίδιο: Η Supra είναι τόσο αγαπητή και έχει ιστορία.

Δήλωσε ο Ιάπωνας, συμπληρώνοντας ότι αυτός που θα αποφασίσει για το όνομα, θα είναι ο CEO της εταιρίας, Akio Toyoda. Προσωπικά, θα ήμουν σοκαρισμένος αν το νέο sports car της Toyota, δεν ονομαστεί Supra – δεδομένου ότι οι ανταγωνιστές του, Honda και Nissan, εκμεταλλεύτηκαν άμεσα τα δυνατά χαρτιά τους. Δηλαδή τι; Θα προσπαθήσει τώρα η Toyota να δημιουργήσει νέα ιστορία, ενώ έχει ένα τόσο “βαρύ” όνομα στο συρτάρι; Ο Tada-san, αναφέρθηκε και στα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου – χωρίς φυσικά να αποκαλύψει λεπτομέρειες:

Είναι ένα κανονικό sports car οπότε η πίστα είναι ένα σημαντικό στάδιο εξέλιξης […] Γι’ αυτό επιλέξαμε την BMW ως συνεργάτη – θέλουμε επιδόσεις.

Αν αυτά που έχει πει στο παρελθόν πάντως, ισχύουν, η νέα Supra δεν θα υστερεί στον συγκεκριμένο τομέα. Θα φροντίζει ένας υπερτροφοδοτούμενος, εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας γι’ αυτό… Πότε θα παρουσιαστεί όμως;

Δεν είναι οριστικό, αλλά όπως θα θυμάστε σχετικά με το 86, ξεκινήσαμε παρουσιάζοντας το πρωτότυπο περίπου δύο χρόνια πριν αποκαλύψουμε το μοντέλο παραγωγής. Για το νέο αυτοκίνητο, ίσως κάνουμε το ίδιο… αλλά όχι 100% το ίδιο!

Το FT-1 Concept, παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2014, οπότε η έκδοση παραγωγής του, Supra ή όπως αλλιώς ονομαστεί, δεν θα αργήσει πολύ ακόμα…

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...