Ο Ecclestone υπόσχεται πως δεν θα υπάρξουν επανεκκινήσεις από στάση το 2015

Σχετικά άρθρα

bernie-ecclestone_2234605b

Ανάμεσα στις πρόσφατες αλλαγές που αποφασίστηκαν για το επόμενο πρωτάθλημα, ήταν και η επανεκκίνηση του αγώνα από στάση, μετά από εμφάνιση αυτοκινήτου ασφαλείας. Αρκετοί οδηγοί, αλλά και φίλαθλοι της Formula 1, δεν είδαν με καλό μάτι το συγκεκριμένο κανονισμό, ο οποίος αποτελεί άλλο ένα τεχνητό μέσο για την αύξηση του θεάματος. Όμως, μετά από τον αγώνα στην Ουγγαρία, που χαρακτηρίστηκε απίστευτος από τον Ecclestone, ο ισχυρός άνδρας του σπορ υποσχέθηκε πως ο κανονισμός δεν θα ισχύσει του χρόνου.

Δεν θα υπάρξει εκκίνηση από στάση μετά από εμφάνιση αυτοκινήτου ασφαλείας. Αυτό που είδαμε στη Βουδαπέστη ήταν αρκετά καλό. Απλά χρειάζεται κάποιο fine tuning. Όλοι οι ηλίθιοι και περιττοί κανόνες που έχουν προστεθεί τα τελευταία χρόνια, δεν πρέπει να συνεχίσουν να ισχύουν. Όλα πρέπει να είναι ευκολότερα. Θέλω ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των οδηγών και όχι των μηχανικών.

Βέβαια, μέρος του προβλήματος αποτελεί και ο ίδιος ο Bernie, αλλά ως συνήθως αυτό δεν μας το λέει. Σε ό,τι αφορά τα τζαρτζαρίσματα των τελευταίων αγώνων και τις επαφές, ο αειθαλής Βρετανός τόνισε πως η στάση των κριτών είναι αυτή που τους έχει ζητηθεί, για να έχουμε περισσότερο θέαμα και μάχες. Στο μόνο που εγώ θα διαφωνήσω, είναι στις περιπτώσεις μη ασφαλούς απελευθέρωσης από τα pit, που δεν τιμωρήθηκαν προχθές.

Έχουμε πει στους αγωνοδίκες ότι δεν πρέπει να τιμωρούν τα μικρά πράγματα. Θέλω να δω τους οδηγούς να αγωνίζονται ο ένας εναντίον του άλλου, χωρίς να χρειάζεται να ρωτούν συνεχώς τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν.

Ανάμεσα στα όσα είπε, ο Ecclestone άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει ο Flavio Briatore στην ομάδα εργασίας για τη δημοτικότητα της Formula 1, αφού τόνισε χαρακτηριστικά πως: “δεν τον χρειαζόμαστε, μπορούμε και μόνοι μας“.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr