Η Honda έδωσε το πράσινο φως για το νέο S2000!

Σχετικά άρθρα

ge4712184247377759667 (1)

Τον Μάιο του 2014, είχαμε γράψει για μία σύσκεψη που θα γινόταν στο κέντρο R&D της Honda στο Tochigi της Ιαπωνίας… Στη σύσκεψη αυτή, θα συζητιόταν η προοπτική ενός κεντρομήχανου sportscar στη μεσαία κατηγορία. Απ’ ότι φαίνεται, η συζήτηση είχε θετικό αποτέλεσμα αφού οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το sports car αυτό, ο έμμεσος αντικαταστάτης του Honda S2000, πήρε το πράσινο φως για την παραγωγή!

Το μοντέλο, θα τοποθετηθεί τόσο από πλευράς μεγέθους, όσο και από πλευράς ιπποδύναμης και τιμής, ανάμεσα στο επερχόμενο NSX και το μικρό, S660. Δεν θα είναι cabrio όπως το προηγούμενο S2k, ενώ όπως ανέφερα, ο κινητήρας δεν θα βρίσκεται στο εμπρός μέρος, αλλά στο κέντρο του οχήματος.

Οι πληροφορίες, λένε πως ο κινητήρας θα είναι μία εκδοχή του ολοκαίνουριου, δίλιτρου turbo που φορά και το Civic Type-R. Δεν θα είναι αυτός μόνο που θα παράγει ισχύ όμως. Οι ίδιες πληροφορίες, κάνουν λόγο και για έναν ηλεκτροκινητήρα που όπως και στα τελευταία hypercars, θα υποβοηθά τον συμβατικό, turbo τετρακύλινδρο. Η συνολική απόδοση του powertrain, θα βρίσκεται κάπου στην περιοχή των 350 ίππων αλλά σε αντίθεση με το επίσης υβριδικό NSX, όλοι αυτοί οι ίπποι, θα περνάνε στον δρόμο από τους πίσω τροχούς. Με το βάρος να μην ξεπερνά κατά πολύ τα 1.300 κιλά, χάρη στις νέες τεχνικές κατασκευής και την εκτενή χρήση ελαφριών υλικών, οι επιδόσεις του μεσαίου sportscar των Ιαπώνων, αναμένονται εκρηκτικές!

Το νέο μοντέλο, αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά στο τέλος του 2017 με άγνωστη μέχρι στιγμής τιμή… Μακάρι οι πληροφορίες να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να μην είναι απλά αβάσιμες φήμες!

ΠηγήMotoring

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα