Έρευνα δείχνει πως οι άνδρες είναι περισσότερο έτοιμοι σε σχέση με τις γυναίκες για τα αυτόνομα αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

woman self-driving autonomous car

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας, οι άνδρες οδηγοί δείχνουν περισσότερο έτοιμοι να βρεθούν μέσα σε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, σε σχέση με τις γυναίκες, οι οποίες είναι πιο επιφυλακτικές. Το 59% των ανδρών είχε θετική άποψη γι’αυτά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών ήταν στο 54%.

Η έρευνα ρώτησε 2.000 οδηγούς με το αν θα αγόραζαν ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, με το 22% αυτών να δηλώνει πως είναι πολύ πιθανό, με το 53% να εξετάζει τη πιθανότητα, ενώ το 25% είπε πως ποτέ δεν θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αγοράσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο. Το 76% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν θα εμπιστευόταν ένα αυτόνομο όχημα να πηγαίνει τα παιδιά τους στο σχολείο. Ανεξαρτήτου φύλου, το 75% θεωρεί πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα συμβάλλουν στη μείωση των ατυχημάτων, με το 70% να πιστεύει πως χάρη στα αυτόνομα αυτοκίνητα, θα μειωθεί η μέση κατανάλωση καυσίμου.

Τέλος, στην ερώτηση πόσα χρήματα είναι διαθέσιμος κάποιος να πληρώσει ώστε να αγοράσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, τα 3/4 των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν θα πληρώσει περισσότερα χρήματα για ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, με το υπόλοιπο 1/4 να είναι πρόθυμο να πληρώσει τουλάχιστον $2.000 για την τεχνολογία αυτή.

ΠηγήAutonews

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...