Έχω ακόμα την ταχύτητα, λέει ο Raikkonen

Σχετικά άρθρα

GP UNGHERIA F1/2014

Αν και πολλοί θεωρούσαν, πριν από την έναρξη της σεζόν, ότι ο Kimi Raikkonen θ’ αποτελέσει ένα δύσκολο αντίπαλο για τον Fernando Alonso, ο Ισπανός απέδειξε ότι η… ρουτίνα του να κουμαντάρει ένα δύσκολο οδηγικά μονοθέσιο συνεχίζεται και φέτος, όπως φαίνεται και από τη χαώδη διαφορά μεταξύ των δύο οδηγών.

Ο “Iceman” αδυνατεί να βρει τον ιδανικό τρόπο οδήγησης της F14 T, όμως πιστεύει ότι μπορεί να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός, καθώς θεωρεί ότι η ταχύτητα εξακολουθεί να υπάρχει.

Ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά έτσι είναι η ζωή. Δεν έχει πλάκα όταν έχεις δυσκολίες, αλλά αυτό έχει συμβεί και το παρελθόν. Προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα συνεχώς, να κάνουμε λιγότερα λάθη και να πάμε το μονοθέσιο εκεί που θέλω για να γίνω ξανά γρήγορος. Ξέρω ότι δεν δε χάθηκε ξαφνικά η ταχύτητα τον χειμώνα.

Πρέπει να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Δυστυχώς, δεν έχουμε καταφέρει να το κάνουμε εδώ κι εκεί. Μερικές φορές, τη μία μέρα, σε κάποιο Free Practice, εκεί που είμαστε είναι καλά, αλλά συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια πολλών πραγμάτων και προφανώς αυτά που μετράνε είναι τ’ αποτελέσματα. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, αλλά προφανώς πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και βελτιώσεις, και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν δουλεύουμε σαν ομάδα.

GP UNGHERIA F1/2014

Το 2014, όπως και για τη McLaren, έτσι και για τη Ferrari, είναι μια ακόμα χαμένη χρονιά. Εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει… το κλασικό “μπλα μπλα” για την επόμενη χρονιά, και ο 34χρονος δηλώνει πλήρη εμπιστοσύνη στους τεχνικούς τού Maranello.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που είναι στο εργοστάσιο. Έχουμε τα εργαλεία και τους ανθρώπους να κάνουμε τη δουλειά και ό,τι πρέπει να κάνουμε. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να είμαστε εκεί που θα έπρεπε, ελπίζω από την επόμενη σεζόν. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ, αλλά, όπως είπα, έχουμε ό,τι χρειάζεται και δεν βλέπω το λόγο για να μην είμαστε και πάλι μπροστά, αλλά προφανώς ο χρόνος θα το δείξει.

Ο Mattiacci δεν είχε πολλές γνώσεις για τη Formula 1 όταν ήρθε, αλλά είναι πολύ έξυπνος και νομίζω ότι κάνει καλή δουλειά, παίρνει καλές αποφάσεις και μπορεί να πάρει το καλύτερο από τους ανθρώπους. Πιστεύω ότι είναι ο άνθρωπος που χρειαζόμασταν.

Η ομάδα ξέρει τι θέλω και οι σχεδιαστές τους σχεδιάζουν ένα νέο μονοθέσιο, κι έχω 100% εμπιστοσύνη στα παιδιά. Με τον James (Allison) θα πρέπει να έχουμε κάτι περισσότερο της αρεσκείας μου. Πρέπει να βελτιώσουμε την ταχύτητα και νομίζω ότι έχουμε ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν. Η φετινή σεζόν ήταν αρκετά κακή για την ομάδα -όχι μόνο για ‘μένα-, έτσι υπάρχει πολλή δουλειά και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη σεζόν.

Raikkonen-Grosjean

Ο πρώην team-mate τού Raikkonen στη Lotus, Romain Grosjean, μιλά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει φέτος ο Φινλανδός, λέγοντας πως ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν τα φετινά ελαστικά τής Pirelli, τα οποία είναι διαφορετικά απ’ ό,τι πέρυσι.

Ξέρω τι δεν του αρέσουν και πιστεύω ότι τα φετινά ελαστικά δεν του ταιριάζουν πολύ. Χρειάζεται ένα καλό μπροστινό και αυτά τα ελαστικά δεν του δίνουν αυτό το αίσθημα. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω, αλλά οι αλλαγές αλλάζουν λίγο την εμπιστοσύνη σου.

[Πηγές: AutoSport, ESPN F1 (1), ESPN F1 (2) | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...