Bottas: Δεν περιμέναμε ότι θα ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί φέτος

Σχετικά άρθρα

Valtteri Bottas

Η FW36 είναι το τρίτο ταχύτερο μονοθέσιο για φέτος, σύμφωνα με τον Pat Symonds, Τεχνικό Διευθυντή τής Williams. Και αν το σκεφτούμε, ο Βρετανός μάλλον δεν έχει άδικο. Αυτό που δε μας είπε, ωστόσο, είναι αν περίμενε κανείς από την ομάδα μια τόσο μεγάλη αύξηση στην ανταγωνιστικότητα τους, παρόλο που γνώριζαν ότι το power unit τής Mercedes-Benz θα είναι πολύ δυνατό.

Το λέει, όμως, ο Valtteri Bottas. Ο Φινλανδός πιστεύει πως κανένας στην ομάδα τού Grove δεν φανταζόταν ότι το μονοθέσιό τους είναι τόσο γρήγορο, ασχέτως με την πολλή και καλή δουλειά που έκαναν.

Πρέπει να πω ότι, αν κάποιος πέρυσι έλεγε ότι θα έχουμε συνεχόμενα βάθρα, θα ήταν λίγο δύσκολο να το πιστέψουμε. Αλλά, μετά από την περσινή σεζόν, ξέραμε ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση με όλες τις αλλαγές που έγιναν και ότι θα ήμασταν βελτιωμένοι, μα ίσως όχι τόσο πολύ. Αλλά, αυτό έγινε από την πραγματικά σκληρή δουλειά και ειδικά από τα σωστά πράγματα.

Είναι πάντα δύσκολο να έχεις στόχους πριν από την σεζόν, αλλά τώρα βλέπουμε πού είμαστε, άρα πρέπει να ζήσουμε με τ’ αποτελέσματα που παίρνουμε και πάντα ο στόχος είναι πιο υψηλός. Νομίζω ότι, σαν ομάδα, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε τη διαφορά από τις ομάδες πίσω μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προσπαθούμε να φτάσουμε τη Red Bull. Έχουμε δρόμο ακόμα και, αν έχουμε και τα δύο μονοθέσια στους βαθμούς, υπάρχει πιθανότητα.

Bottas

Η τελευταία νίκη τής Williams στη Formula 1 ήταν το 2012, στην Ισπανία, με τον Pastor Maldonado. Η Mercedes μπορεί να έχει το ταχύτερο μονοθέσιο, ωστόσο ο Καναδάς και η Ουγγαρία έδειξε ότι μπορούν να χάσουν. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να καταφέρει να κερδίσει έστω και μία φορά η Williams; Σύμφωνα με τον Bottas, δύσκολο, αλλά όχι απίθανο.

Στοχεύουμε σ’ αυτό. Αυτή η σεζόν είναι πραγματικά δύσκολη, επειδή η Mercedes είναι δυνατή σε όλες τις πίστες. Αλλά, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί, παρόλο που ξέρουμε ότι, σε καθαρό ρυθμό, είναι δύσκολο φέτος. Όμως, θα πρέπει να προσπαθούμε γι’ αυτό και να το έχουμε σαν στόχο. Θέλουμε να βελτιωθούμε κι άλλο φέτος και φέρνουμε αναβαθμίσεις. Σίγουρα, δεν πρέπει να πάμε προς τα πίσω. Στόχος μας είναι να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί.

ΠηγήCrash

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...