Το Consumer Reports λέει ότι το Lexus NX είναι πολύ καλό, αλλά θα μπορούσε και καλύτερα [w/video]

Σχετικά άρθρα

226619

Το ότι το Lexus NX αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα των τελευταίων χρόνων της ιαπωνικής εταιρίας είναι λίγο πολύ γνωστό. Δεν είναι μόνο ότι ανταγωνίζεται με μερικά από τα πιο δημοφιλή γερμανικά SUV μοντέλα, αλλά το κάνει χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά που δεν είναι κλασικά για την μάρκα της Lexus.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, που συγκρινόμενο με το μεγαλύτερο RX είναι πολύ πιο επιθετικό και εκκεντρικό, με προφανέστατο σκοπό να προσελκύσει ένα πιο νεανικό κοινό.

Ο αμερικάνικο Consumer Reports πήρε ένα NX 200t εξοπλισμένο με το F Sport πακέτο. Μηχανικά εξοπλίζεται με έναν δίλιτρο turbo απόδοσης 235 ίππων και 349 Nm ροπής και με ένα υβριδικό σύνολο στην έκδοση NX 300h, το οποίο αποτελείται από έναν 2,5-λίτρο Atkinson κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 194 ίππων. Η δύναμη περνάει στον μπροστά άξονα, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Το υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με ένα CVT κιβώτιο, ενώ το 200t με ένα 6-τάχυτο αυτόματο, όχι τόσο εξελιγμένο όπως αυτά των BMW X3 ή του νέου Jeep Cherokee. Επίσης, σύμφωνα με το αμερικάνικο μέσο η Audi και η BMW προσφέρουν πιο δυνατά μοτέρ σε σύγκριση με το NX, ενώ ένας μειονέκτημα που εντόπισαν ήταν το touchpad controller για το infotainment system.

Εν τούτοις, παρά όλες αυτές τις ατέλειες, το Consumer Reports πιστεύει ότι το baby SUV της Lexus είναι τέλειο και θα πουλήσει πολύ καλά.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Τέλος τα Lexus LC και RC στην Ευρώπη

Η Lexus αφαίρεσε τα LC και RC από τους τιμοκαταλόγους της στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι η premium ιαπωνική εταιρία πλέον πουλά μόνο...