Andretti: Ο Alonso κρατάει ζωντανή τη Ferrari

Σχετικά άρθρα

Indianapolis 500 - Practice

Ο Mario Andretti, Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 1978 με την ομάδα της Lotus, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο επίσημο site της Formula 1 και ανάμεσα στα όσα σχολίασε ήταν και το οδηγικό δίδυμο της Ferrari, αλλά και τα φετινά προβλήματα του πρωταθλητή Sebastian Vettel. Ο Andretti έχει σε μεγάλη εκτίμηση το Daniel Ricciardo, πλέον δύο φορές νικητή μέσα στη σεζόν, τονίζοντας όμως πως το τεράστιο ταλέντο του Vettel, θα τον βοηθήσει να επανέλθει στην κορυφή.

Ο Sebastian, μάλλον θα παραδεχτεί και ο ίδιος ότι έχει ένα δύσκολο χρόνο προσαρμογής σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή. Ήταν τόσο συντονισμένος με την περισσότερη κάθετη δύναμη και όλα αυτά. Του λείπει πολύ και μέχρι τώρα φαίνεται. Αλλά νομίζω ότι τα πηγαίνει καλύτερα και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα ενστερνιστεί πλήρως (τις αλλαγές) γιατί το ταλέντο του είναι τεράστιο. Αλλά πιθανώς θα του πάρει περισσότερο χρόνο από ό,τι νόμιζε.

Είναι ένας πρωταθλητής και αυτό θα φανεί τελικά, αλλά είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν είναι πιο απογοητευμένος από ό,τι ο ίδιος αυτή τη στιγμή. Είναι απόλυτα αφοσιωμένος. Είναι ένας οδηγός που πιστεύω πως είναι πλήρως επικεντρωμένος στη δουλειά του, δεν έχει άλλους περισπασμούς και αυτό είναι το μόνο που τον νοιάζει. Θα τα καταφέρει, ποντάρω σε αυτό. Όμως, είμαι σίγουρος ότι είναι απογοητευμένος αυτή τη στιγμή.

Παρόμοια είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Raikkonen στη Ferrari. Εκεί, όμως, υπάρχει το ταλέντο του Alonso, που όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Andretti, κρατάει ζωντανή τη Scuderia. Ο Andretti είχε πει πρόσφατα πως ο Ισπανός θα αποχωρήσει από τους κόκκινους, για να πάρει τον πολυπόθητο τρίτο τίτλο του.

GP UNGHERIA F1/2014

(Τα προβλήματα του Kimi) Είναι κάπως παρόμοια με του Vettel. Προφανώς, εκείνος έφυγε από τη Lotus, όπου νομίζω ότι λειτουργούσε αρκετά καλά για αυτόν, και πήγε πίσω στη Ferrari, όπου σκέφτηκε ότι τα πράγματα θα είναι ρόδινα. Αλλά το γεγονός ότι η Ferrari δυσκολεύτηκε εξ’ αρχής και ότι αυτός είναι σαν να “ήρθε από το κρύο“, να το πω έτσι, σημαίνει πως δυσκολεύεται περισσότερο από τον Fernando.

Ο Fernando είναι ένα από εκείνα τα λαμπρά ταλέντα, που θα μεγιστοποιήσουν (την απόδοση) οτιδήποτε και αν τους δώσεις. Αυτός κρατάει τη Ferrari ζωντανή. Είναι ένα τεράστιο ταλέντο και το έχει δείξει. Απλά ξέρει πώς να πάρει το 100 τοις εκατό από όλα όσα έχει οδηγήσει και αυτό είναι το μόνο που μπορείς να του ζητήσεις. Ο Kimi, νομίζω πως έχει λίγη δουλειά ακόμη να κάνει.

Περνώντας από τους πιλότους στη νέα εποχή της Formula 1, ο Αμερικανός πιστεύει πως η φετινή είναι μια εξαιρετική χρονιά, τόσο από πλευράς αλλαγών στους κινητήρες, όσο και από θέαμα. Μοναδικό πρόβλημα; Ο περιορισμός στο καύσιμο που κουβαλούν τα μονοθέσια, κάτι που ίσως να μας απασχολήσει στους επόμενους αγώνες, ιδίως αν δεν εξακολουθήσουν να είναι “τυχερές” οι ομάδες με τα αυτοκίνητα ασφαλείας.

2014 Canada F1 GP-getty images

Μέχρι στιγμής, ειλικρινά νομίζω ότι η σεζόν είναι καταπληκτική. Από τη δική μου οπτική, είχα ένα μεγάλο φόβο πως οι μαζικές αλλαγές στους κανονισμούς, από πέρυσι σε φέτος, επρόκειτο να δημιουργήσουν πολλά περισσότερα προβλήματα αξιοπιστίας. Και το γεγονός ότι η Mercedes φάνηκε να αντιμετωπίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τις αλλαγές, με έκανε να σκεφτώ ότι θα μπορούσε να είναι μια εντελώς βαρετή και προβλέψιμη (χρονιά). Αλλά ακόμα και αν (οι Mercedes) έχουν ξεφύγει κάπως μέχρι στιγμής, (η σεζόν) είναι κάθε άλλο παρά βαρετή.

Προσωπικά, πάντα έβλεπα σαν κίνητρο στην καριέρα μου την τεχνολογία: από τα νέα αυτοκίνητα και τους νέους στόχους και κατά τη γνώμη μου, νομίζω ότι είναι μια δύναμη της Formula 1. Από πέρυσι σε φέτος, ίσως η FIA να το έχει παρακάνει λίγο (από την άποψη των αλλαγών). Ήταν αρκετά φιλόδοξο αυτό με τις αεροδυναμικές αναθεωρήσεις και, όσον αφορά την τεχνική πλευρά, τους νέους κινητήρες και όλα όσα οι οδηγοί είχαν να αντιμετωπίσουν. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Στη θετική πλευρά, όλα πάνε εξαιρετικά.

Είχαμε μερικά αυτοκίνητα ασφαλείας για να κρατήσουν τους αγώνες συναρπαστικούς ως το τέλος. Ο φόβος μου είναι, ότι ελπίζω να συνεχίσουν να είναι τυχεροί, γιατί με τους κανόνες που περιορίζουν τα καύσιμα στα 100 κιλά, ανησυχώ για πίστες όπως το Spa, όπου υπάρχουν πολλές ευθείες. Χωρίς περίοδο με αυτοκίνητο ασφαλείας, θα είναι σε θέση να τερματίσουν τον αγώνα ή θα πρέπει να τρέξουν τους τελευταίους γύρους με μισό γκάζι; Εμείς απλά πρέπει να κρατήσουμε τα δάχτυλά μας σταυρωμένα και αν τα πράγματα συνεχίσουν με τον τρόπο που πάνε μέχρι τώρα, τότε θα είναι καταπληκτικά.

[Photo Copyrights: Getty Images/Studio Colombo/Ferrari]

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα