Alonso: Ο Schumacher ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

2180524411349122225

Ο Ισπανός δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει φτάσει αισίως τις 13 σεζόν στη Formula 1, έχοντας βρεθεί αντιμέτωπος με πολλούς και δυνατούς και αντιπάλους στην πορεία. Η πρώτη του σεζόν πλήρους εμπλοκής στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, ήταν το μακρινό 2001, όταν βρίσκονταν ακόμα στις πίστες οι Mika Hakkinen και Michael Schumacher, με τον Alonso να θεωρεί το Γερμανό επτάκις Πρωταθλητή το δυσκολότερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει.

Ο δυνατότερος (αντίπαλος) στη Formula 1 ήταν ο Michael. Στα χρόνια που ξεκινούσα στη Formula 1, το 2001 κυριάρχησε και έκανε το ίδιο μέχρι το 2005. Βρισκόταν σε άλλο επίπεδο. Με εκείνον δεν ήταν ποτέ εύκολο. Στη συνέχεια, είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ εναντίον του επί ίσοις όροις για μερικά χρόνια και εκείνος ήταν πάντα σε θέση να κάνει κάτι το ιδιαίτερο, κάτι περισσότερο από ό,τι περίμενες ή ίσως περισσότερο από ό,τι το αυτοκίνητο ήταν σε θέση να κάνει. Έτσι, έπρεπε πάντα να τον παρακολουθείς και να να έχεις το νου σου.

Ο Alonso ήταν ο άνθρωπος που σταμάτησε την παντοκρατορία Schumacher-Ferrari, με δυο συνεχόμενους τίτλους στο τιμόνι της Renault το 2005 και 2006. Όλα αυτά τα χρόνια, έχει συνεργαστεί με αρκετούς teammate, όπως οι Jarno Trulli, Giancarlo Fisichella, Jacques Villeneuve, Lewis Hamilton, Nelson Piquet JrRomain Grosjean, Felipe Massa και Kimi Raikkonen. Ποιόν, όμως, θεωρεί το δυνατότερο;

Είναι μια δύσκολη ερώτηση. Ήταν όλοι διαφορετικοί, όλοι είχαν δυνατά σημεία και κάποια όχι και τόσο δυνατά, έτσι είχα δυσκολίες με όλους τους όσον αφορά τις επιδόσεις και έπρεπε να δίνω το μέγιστο επειδή ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί.

Θυμάμαι τον Trulli, η ικανότητα του Trulli στις κατατακτήριες ήταν ό,τι καλύτερο έχω συναντήσει ποτέ ανάμεσα σε όλους τους teammate μου. Έπειτα, υπήρχε ο “Fisico”, ο Fisichella για δύο χρόνια στην Renault, όταν κερδίσαμε τους τίτλους των κατασκευαστών και ήταν πάντα δυνατός, σε κάθε αγώνα, σε όλες τις συνθήκες, ένας πραγματικά πλήρης οδηγός.

Υπήρχε ο Massa και ο Kimi τώρα, ακόμα και στο παρελθόν υπήρχαν παιδιά στο gokarts που ήταν σούπερ, έτσι δεν είναι εύκολο να επιλέξεις ένα. Όλοι τους με βοήθησαν και έμαθα πολλά από αυτούς και πως να χειρίζομαι διάφορες πτυχές, αλλά όλοι είχαν κάτι το ιδιαίτερο.

trulli-alonso-monaco-2004-renault

Μάλιστα, ο Trulli ήταν ο πιλότος που αψήφισε τις εντολές του Briatore το 2004 στο Μονακό, όταν του ζητούσε επίμονα να αφήσει τον Alonso να πάρει τη δεύτερη νίκη της καριέρας του. Τότε, ο Ιταλός κέρδισε τον αγώνα, ο Ισπανός κατέληξε στις μπαριέρες πάνω στην υπερπροσπάθεια που έκανε για να τον φτάσει και ο Briatore έχασε την ψυχραιμία του… Όσο για τις φιλίες στη Formula 1; Ο Alonso μας λέει πως υπάρχουν, όχι όμως με τον ίδιο τρόπο όπως στην πολιτική ζωή, εκτός του αθλήματος.

Ναι μπορεί να υπάρξει (φιλία), αλλά σίγουρα όχι με την πραγματική έννοια, όχι με τον τρόπο που έχεις φίλους εκτός Formula 1 ή φίλους από το σχολείο που γνωρίζεστε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη Formula 1 η φιλία δεν είναι αναγκαστική, αλλά είναι βασισμένη στο ότι περνάς 300 ημέρες το χρόνο μαζί με κάποιον άλλο και στο τέλος θα αρχίσεις να μοιράζεσαι πράγματα που δεν σχετίζονται μόνο με την εργασία, αλλά είναι προσωπικά, και αυτό δημιουργεί μια φιλική σχέση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr