Αυτό είναι το Lada Vesta WTCC concept

Σχετικά άρθρα

lada_vesta_wtcc_concept_1

Διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Lada Vesta WTCC concept, το οποίο θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του αύριο στην έκθεση της Μόσχας.

Η Ρώσικη εταιρία μαζί με το απλό Vesta, θα φέρει και τον αγωνιστικό πρωτότυπο, το οποίο διαθέτει τις κατάλληλες αεροδυναμικές τροποποιήσεις, που σε συνδυασμό με τον όμορφο σχεδιασμό του, τουλάχιστον εμφανισιακά κερδίζει μια θέση στο podium.

lada_vesta_wtcc_concept_2

Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, κάτι που λογικά θα γίνουν γνωστά αύριο.

lada_vesta_wtcc_concept_3 lada_vesta_wtcc_concept_4

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η LADA αποκαλύπτει νέο αυτοκίνητο και νέο χορηγό για το WTCC του 2015-2017

H LADA παρουσίασε επίσημα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας το νέο LADA Vesta WTCC το οποίο θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA.

Ο Ρώσος κατασκευαστής παρουσίασε επίσης τον νέο χορηγό της για την επόμενη τριετία 2015-2017. Η εταιρεία πετρελαιοειδών ROSNEFT και η AVTOVAZ (LADA), εκπροσωπούμενες από τους Προέδρους τους Igor Sechin και Bo Andersson αντίστοιχα, υπέγραψαν από κοινού μνημόνιο συνεργασίας.

Οι οδηγοί της LADA, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2012 Rob Huff και ο δύο φορές Πρωταθλητής του Βρετανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού James Thompson, ήταν οι επίτιμοι προσκεκλημένοι στη Μόσχα και είχαν την τιμή να παρουσιάσουν το κιτρινόμαυρο αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο βασίζεται στο νέο LADA Vesta.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του στο WTCC, το Granta, το μέγεθος και οι παράμετροι του νέου Vesta είναι πολύ διαφορετικά. Το μεγαλύτερο μεταξόνιο και η πιο αποτελεσματική αεροδυναμική υπόσχονται πολλά για την ανταγωνιστική πορεία του μοντέλου στις πίστες.

Bo Andersson, Πρόεδρος της LADA: “Είμαι μεγάλος υποστηρικτής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μας. Σήμερα η AVTOVAZ επικεντρώνεται στον ανταγωνισμό της παγκόσμιας αγοράς αλλά επικεντρώνεται και στην ομαδική εργασία, και οι αγώνες δεν είναι τίποτα άλλο παρά ανταγωνισμός και ομαδική δουλειά. Αν είμαστε επιτυχείς στο WTCC, θα μας βοηθήσει στις πωλήσεις αυτοκινήτων δρόμου για το κοινό!”

Steve Mattin, επικεφαλής σχεδιαστής της LADA: “Αυτό που βλέπουμε εδώ στη Μόσχα είναι πολύ κοντά στην οριστική μορφή, αφού δεν ακολουθήσαμε πολλές στιλιστικές ελευθερίες. Τώρα αρχίζει η φάση της υλοποίησης, όπου θα βελτιστοποιήσουμε τα πάντα σε ένα στάδιο που περιλαμβάνει την αεροδυναμική σήραγγα, την εξέλιξη και τις δοκιμές. Θα είναι άλλη μια πολύ απαιτητική διαδικασία, καθώς η έναρξη της σεζόν του 2015 απέχει μόλις έξι μήνες, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση. Ολοκληρώσαμε το Vesta WTCC στο στούντιο την ίδια ημέρα που ο Rob Huff πήρε το πρώτο βάθρο για τη LADA στο WTCC στην Αργεντινή. Σύμπτωση, αλλά το θεωρούμε ως ένα πολύ καλό σημάδι!”

Σύμφωνα με τη σύμβαση με τη ROSNEFT, οι δύο εταίροι θα τρέξουν από κοινού προγράμματα μηχανοκίνητου αθλητισμού με αυτοκίνητα LADA τόσο στο Παγκόσμιο όσο και στο Ρωσικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού το διάστημα 2015-2017.

Το μνημόνιο αυτό είναι μια λογική εξέλιξη της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των AVTOVAZ και ROSNEFT, οι οποίες το 2012 υπέγραψαν συμφωνία μακροχρόνιας συνεργασίας. Σήμερα, η ROSNEFT είναι ο βασικός προμηθευτής της AVTOVAZ σε λιπαντικά και καύσιμα υψηλής ποιότητας. Είναι επίσης συνεργάτης στην εξέλιξη νέων λιπαντικών.

Αρχίζοντας από το 2015, η συνεργασία μεταξύ των LADA και ROSNEFT θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο, με το LADA Vesta WTCC να ξεκινάει ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα το φέρει σε μερικά από τα πιο σκληρά και πιο σημαντικά μέρη του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς θα ανταγωνίζεται στην κορυφή των διεθνών αγώνων αυτοκινήτων τουρισμού.

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, η LADA Sport θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στο WTCC και στο Ρωσικό Πρωτάθλημα με την LUKOIL και τα LADA Granta Sport. Η AVTOVAZ εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τη LUKOIL για την επιτυχημένη μακροχρόνια συνεργασία τους. Αυτή η συνεργασία έφερε πολλές νίκες στο Ρωσικό Πρωτάθλημα αλλά και το πρώτο βάθρο στην ιστορία της LADA στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...