Η Williams παρουσίασε ζημιές 26 εκατομ. ευρώ το πρώτο 6-μηνο του 2014

Σχετικά άρθρα

Spa-Francorchamps, Spa, Belgium. Sunday 24 August 2014. Valterri Bottas, Williams FW36 Mercedes, comes in for a pit stop. World Copyright: Glenn Dunbar/Williams F1. ref: Digital Image _W2Q6465

Η ανανέωση της Williams τη φετινή χρονιά δεν έγινε με κάποιον μαγικό τρόπο, απλά η Βρετανική ομάδα αποφάσισε να ξοδέψει κάποια χρήματα παραπάνω. Όπως πάντα τα χρήματα αυτά μοιράστηκαν με πολύ καλύτερο τρόπο από ότι σε μεγαλύτερες ομάδες, αλλά το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα να παρουσιάσει ζημιές το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Ολόκληρος ο όμιλος Williams παρουσίασε ζημιές 23,5 περίπου εκατομ. ευρώ, με την αγωνιστική ομάδα Formula 1 να έχει μπει μέσα κατά 26 εκατομ. ευρώ. Σύμφωνα με τον CEO της Williams, Mike O’Driscoll, αυτά τα νούμερα δεν είναι ανησυχητικά, ιδίως αν η ομάδα τελειώσει το πρωτάθλημα στην πρώτη τετράδα των κατασκευαστών.

Έπρεπε να πάρουμε κάποια απόφαση στο τέλος της περσινής χρονιάς. Ή θα ξοδεύαμε ελάχιστα για να επιτύχουμε -το οποίο πιστεύω θα οδηγούσε τελικά σε θάνατο (της ομάδας)- ή θα ξοδεύαμε, αλλά θα ξοδεύαμε με έξυπνο τρόπο.

Όταν αποφασίσαμε πέρσι να αλλάξουμε τρόπο λειτουργίας ξέραμε ότι θα έπρεπε να επενδύσουμε. Πήραμε την απόφαση μετά από μια δεκαετία άρνησης, το ποτήρι πλέον είχε ξεχειλίσει. Τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα (αυτής της απόφασης) στη πίστα και το θετικότερο που μπορεί να έχει η επιχείρησή μας, είναι μια επιτυχημένη ομάδα F1.

Μπορεί η Williams να εισπράττει 15 εκατομ. ευρώ από τη Martini, αλλά έχασε τη χορηγία της PDVSA, του χορηγού του Pastor Maldonado, ενώ τα έξοδα των νέων power unit της Mercedes κοστίζουν στη Βρετανική ομάδα 10 εκατομ. ευρώ περισσότερο από ότι οι κινητήρες της Renault. Τέλος καλό, όλα καλά όμως, σε περίπτωση που η Williams διατηρήσει την τέταρτη θέση της στο πρωτάθλημα, η οποία θα της δώσει 17,5 περίπου εκατομ. ευρώ.

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...