Η νέα γενιά της BMW 6 Series θα έχει carbon κολόνες, εκτός από οροφή

Σχετικά άρθρα

BMW-i8-Prototype-Drive-Review-Carbon-Fiber-Shell

Η BMW αυτή τη περίοδο βρίσκεται στα πρώιμα στάδια εξέλιξης της επόμενης γενιάς της Σειράς 6, που παρουσιαστεί σε τουλάχιστον 4 χρόνια από σήμερα, και σύμφωνα με εσωτερικές πηγές τα σχεδιαστήρια της εταιρίας βρίσκονται σε έξαρση ώστε να καταλήξουν στο κατάλληλο σχέδιο.

Όπως ξέρεις, η νέα Σειρά 7 θα έχει σημαντικά μικρότερο βάρος, με τον ίδιο δρόμο να ακολουθεί και το μεγάλο coupe της BMW. Οι φήμες μάλιστα λένε ότι η συνολική μείωση του βάρους θα φτάνει τα 250 κιλά, κάτι που θα οφείλεται στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, μαγνησίου, υψηλής αντοχής ατσάλι και φυσικά ανθρακονημάτων.

Για να πάρουμε μια ιδέα το πόσο εκτεταμένη θα είναι η χρήση των παραπάνω υλικών, και κυρίων του carbon η ίδια πηγή αναφέρει ότι η δομή της οροφής, οι πρώτη, η μεσαία και η πίσω κολόνα, καθώς και ολόκληρη η οροφή θα είναι κατασκευασμένα από CFRP.

BMW Vision Future Luxury Concept

Με την παραπάνω υιοθέτηση, δε θα μειωθεί μόνο το βάρος του αυτοκινήτου συνολικά, αλλά θα έχει ευεργετικές συνέπειες και σε άλλους τομείς, όπως το χαμηλότερο κέντρο βάρους και ως εκ τούτου καλύτερο χειρισμό του αυτοκινήτου.

Το πως θα μοιάζει είναι ακόμα πολύ νωρίς να γνωρίζουμε, αλλά δεν θα ήταν παράτολμο να υποθέσουμε ότι θα είναι εμπνευσμένο από το Vision Future Luxury concept. Οι εμπρός προβολείς θα είναι λεπτότεροι και πλατύτεροι, ενώ και τα χαρακτηριστικά “νεφρά” στη μάσκα θα είναι νέα. Φυσικά, θα φοράει τα πολυδιαφημισμένα φώτα λέιζερ, ή ακόμα και τα OLED.

 

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...