Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, χθες Κυριακή και τουλάχιστον 18 τραυματίστηκαν όταν ένα monster truck ξέφυγε της πορείας του και έπεσε πάνω στο πλήθος, κατά τη διάρκεια επίδειξης στην πόλη Χαακσμέργκεν στην ανατολική Ολλανδία.

Το ατύχημα συνέβη όταν ο οδηγός του οχήματος πέρασε πάνω από μια σειρά σταθμευμένων αυτοκινήτων, προτού χάσει τον έλεγχο και προσκρούσει στα προστατευτικά εμπόδια πίσω από τα οποία στέκονταν θεατές. Η ανακοίνωση των διοργανωτών στην επίσημη ιστοσελίδα αναφέρει:

Το λεγόμενο monster truck έπεσε πάνω σε θεατές. Είναι ένα τρομερό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι, δύο ενήλικες και ένα παιδί, και να τραυματιστούν ακόμα 18, έξι εκ των οποίων νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως ανακοίνωσε επίσης η αστυνομία μέσω μηνύματος στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη.

Όπως φαίνεται στα video, το όχημα περνά πάνω από έξι σταθμευμένα αυτοκίνητα, προτού ξαφνικά χάσει τον έλεγχο και αρχίσει να κατευθύνεται με μεγάλη σφοδρότητα πάνω στο πλήθος. Ορισμένοι από τους θεατές κατάφεραν να απομακρυνθούν εγκαίρως, ωστόσο άλλοι δεν είχαν χρόνο να ξεφύγουν της πορείας του οχήματος.

Ελικόπτερα και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος από ολόκληρη τη χώρα και τη Γερμανία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.