Παρίσι 2014: Peugeot Quartz concept

Σχετικά άρθρα

Peugeot Quartz live at 2014 Paris Motor Show 1

Μετά την παρουσίαση του στα μέσα του Σεπτεμβρίου, η Peugeot εκθέτει στο Παρίσι το Quartz concept.

Το μοντέλο που περιγράφεται από την Γαλλική εταιρία ως “ένα SUV για το μέλλον” έχει πρώτα απ’ όλα εντυπωσιακό σχεδιασμό. Στο αμάξωμα κυριαρχούν οι γωνίες και οι μεγάλες, “καθαρές” επιφάνειες. Ο εμπρός προφυλακτήρας έχει μεγάλες εισαγωγές αέρα ενώ τόσο τα εμπρός, όσο και τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED.

Peugeot Quartz live at 2014 Paris Motor Show 2

Εντυπωσιακό δεν είναι όμως μόνο το design… Κάτω από το επιθετικό “δέρμα” κρύβεται ένα ισχυρό, υβριδικό powertrain το οποίο αποτελείται από τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 1.6 λίτρων της PSA που αποδίδει 270 άλογα και 330 Nm και δύο ηλεκτροκινητήρες 85 kW (έναν στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω). Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 3 διαφορετικά προγράμματα για την κίνηση του. Με το ZEV, το Quartz μπορεί να καλύψει 50 χιλιόμετρα κινούμενο μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες, με το Road, ενεργοποιείται και ο βενζινοκινητήρας ενώ στο Race, το powertrain δουλεύει στο 100% των δυνατοτήτων του.

Το Quartz έχει μήκος 4.5 μέτρα και πλάτος 2.06, διαθέτει γόνατα MacPherson εμπρός και διάταξη πολλαπλών βραχίονων πίσω ενώ η πνευματική ανάρτηση ρυθμίζει αυτόματα την απόσταση από το έδαφος ανάμεσα στα 300 και τα 350 χιλιοστά, χρησιμοποιώντας κάμερες που “συνδέονται” με το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου για να διαβάζουν τον δρόμο και να “προβλέπουν” τις αλλαγές στην επιφάνεια του.

ΠηγήPeugeot

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...