O Sergio Marchionne αποχωρεί από τη θέση του CEO της Fiat Chrysler Automobiles στα τέλη του 2018

Σχετικά άρθρα

sergio marchionne 4

Είναι πλέον επίσημο. Ο Sergio Marchionne, επικεφαλής της Fiat Chrysler Automobiles αποχωρεί από τη θέση του CEO της εταιρίας στα τέλη του 2018, όταν ολοκληρωθεί το πενταετές πλάνο των εταριών της FCA. Σε σημερινές δηλώσεις του ο Marchionne είπε:

Θα κάνω ότι μπορώ μέχρι τα τέλη του 2018 και μετά εγώ τελείωσα. Δεν έχω να προσφέρω τίποτα άλλο. Θα παραιτηθώ και θα κάνω σίγουρα κάτι άλλο.

ήταν μερικά από τα λόγια του Ιταλού.

Ο Marchionne ανέλαβε τα ηνία της Fiat τον Ιούνιο του 2014 και την πορεία του άλλοι την χαρακτηρίζουν πετυχημένη και άλλοι την κατακρίνουν. Στα πλάνα του έως το 2018 ο Marchionne θέλει η FCA να έχει 5 δισ. ευρώ καθαρά κέρδη, την Alfa Romeo να πουλά 400.000 αυτοκίνητα, την Fiat 1,9 εκατ. αυτοκίνητα, την Chrysler 800.000 αυτοκίνητα, την Dodge 700.000 αυτοκίνητα, την Ferrari 7.000 αυτοκίνητα, την Maserati 75.000 αυτοκίνητα, την Jeep 1,9 εκατ. αυτοκίνητα και τη Ram 620.000 αυτοκίνητα. Θα τα καταφέρει ο Ιταλός ώστε να μπει aριβεντέρτσι με σηκωμένο το κεφάλι;

Σε ότι αφορά τον άνθρωπο που θα τον αντικαταστήσει οι διεκδικητές της θέσης του είναι αρκετοί. Ο Marchionne έχει δηλώσει πως ο διάδοχός του κάθεται στο εκτελεστικό συμβούλιο του Chrysler-Fiat Group με τους έξι επικρατέστερους να είναι ο επικεφαλής της Jeep, Mike Manley, ο επικεφαλής πωλήσεων για την περιοχή Ευρώπη/Μ. Ανατολή/Αφρική, Alfredo Altavilla, ο επικεφαλής της Ram, Reid Bigland, ο CFO (Chief Financial Officer), Richard Palmer, ο CEO της CNH Industrial, Richard Tobin όπως και ο Cledorvino Belini, επικεφαλής της Fiat στη Βραζιλία. Σε ότι αφορά τον John Elkann δεν είναι υποψήφιος.Το ηγετικό μέλος της οικογένειας Agnelli, που εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, σχεδιάζει να διατηρήσει το ισχύον καθεστώς της οικογένειας που θέλει ένα μέλος της οικογένειας να είναι ο πρόεδρος της.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα